Kakor till påsk

Wienersnitt och chokladrutor

Idag har jag gjort ett litet ryck och fyllt på i kakburkarna. Om det blir några kvar till påsk det är väl tveksamt men jag gjorde i alla fall en del av dem lite påskigt gula. Det är wienersnitt med variaton dvs hälften med apelsinmarmelad och hälften med hallonsylt. Chokladrutorna får ni receptet på imorgon.

Wienersnitt

5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning: apelsinmarmelad och eller hallonsylt.
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg som rullas ut till längder ca 3cm i diameter. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning längs mitten och fyll med marmelad eller hallonsylt. Grädda i 200 grader ca 12 minuter. Låt svalna.
Rör ut florsocker med lite vatten eller pressad apelsinsaft och ev. en gnutta gul färg. Ringla över kakorna och låt stelna.

3 svar på ”Kakor till påsk

  1. AnnSofie: var så god, de är enkla och goda!
    Jenny; Kul med smörgåstårtorna (kikade in på sidan), du får titta in igen och berätta hur det går när ni kommit igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *