Mamma Lillys Chokladrutor.

Mammas chokladkakor

Idag vaknade man upp till snö… Inte alls vad man vill se nu när man fått en försmak av våren. Som tur var så smälte den bort lika fort igen och solen tittade fram på eftermiddagen. Idag är det ju dessutom Internationella kvinnodagen om man nu händelsevis missat det. Kanske ingen dag som jag lägger så stor vikt vid men min man bjöd faktiskt på middag dagen till ära, korv och makaroner minsann ;). Men för att fira någon så här på kvinnodagen så vill jag fira min mamma genom att dela med mig av hennes recept på de goda chokladrutorna jag bakade igår. Mamma som alltid bakat och lagat god mat och varit min stora inspitarion i köket kan nu varken baka eller laga mat på grund av dålig syn och dåliga ben. Ledsamt, men jag är tacksam att ha fått en massa fina recept och massor av erfarenheter från henne. Så här kommer mammas chokladrutor. Knapriga och jättegoda!

Mamma Lillys chokladrutor

100g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
100g hasselnötter
Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget, blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och rör ned i smöret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och strö över grovhackade hasselnötter. Grädda i 200grader i ca 15 minuter. Skär kakan i rutor innan den kallnat och låt svalna på galler.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *