Tonfisk med rostad potatis i dillpesto.

Du gamla du fria, Heja Sverige & Leve fosterlandet! Ja för visst firar ni för fullt idag? Nej, ska man vara ärlig är vi väl inte så bra på just det. Säga vad man vill om norrmännen, men där slår de oss med hästlängder ;).


Äta lite gott ska vi i alla fall göra (har redan grundat med lite sill och färskpotatis) men vad det blir till middag får ni veta en annan dag. Idag tänkte jag istället berätta vad vi åt på Danmarks nationaldag och min mans födelsdag dvs igår.
Vi grillade några riktigt fina bitar tonfisk och serverade med en dillpesto som jag haft till tonfisk tidigare och som är ett riktigt höjdar tillbehör. Denna gång fick peston sällskapa med ugnsrostad färskpotatis och tonfiskarna fick gosa sig med en klick fräscht citronsmör. Gravade tomater som jag blev sugen på hos Två små kök blev ett perfekt litet vitamintillskott på tallriken. Behöver jag säga att det smakade gott? Det gjorde det!! Nu är det dags att börja med lite förberedelser för kvällens ”firande”. Kram på er

Borsta eller skrapa färskpotatis och lägg på en ugnsform med lite olivolja och flingsalt. In i ugnen på 200grader i ca 20 minuter. Grava under tiden lite tomater i lika delar salt och socker och lite nymald svartpeppar. Rör ihop lite rumsvarmt smör med rivet citronskal, hackad gräslök och lite flingsalt, smaka av med lite pressad citronsaft.
Salta och peppra tonfisk bitarna och pensla med lite olja, grilla dem ett par minuter på varje sida (beroende på tjocklek). Var jätteförsiktiga när ni grillar tonfisk för den blir rätt trist om den blir för ”well done”. Ta ut potatisarna och låt svalna något innan ni vänder ned lite dillpesto som ni hittar receptet på här.  Lägg upp tonfisken med sina tillbehör och en klick citronsmör och njut!!

Tonfisk

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Tonfisk med rostad potatis i dillpesto.

 1. Fräscht, och så dillpesto! Det kommer det att bli fler gånger i sommar hos mig. För nu kan vi väl säga att det är sommar väl? Den svenska sommaren bjuder ju på både sol, värme och dagar/kvällar som kräver många filtar och gasolvärmare. Men ute är vi 🙂

  En riktigt härlig måltid du fick ihop här fast tonfisk äter jag bara på burk… Skämmes. Jag vet…

  Fortsatt skön kväll!

 2. Hej igen!
  Jag har lagt till dig i min blogglista men får ingen feed med dina senaste inlägg. Tror att det har med någon inställning att göra hos dig, att du behöver bocka för att du tillåter feeds. Kan du kolla om det går att ordna? Annars får jag använda bloglovin’ för att följa 🙂

 3. Lotta; Ja dillpeston är en höjdare! Såg att du hade den tilll en köttbit också. Det var himla gott att blanda ned dem i potatisarna, Dina gravade tomater var också urgoda.
  Ska kolla vad som hänt med min feed?? är så dålig på sådant.. men bloglovin funkar i alla fall och så länkar jag alltid på fb.

 4. Oj! Så mycket gott på samma tallrik. Gravade tomater måste jag testa. Dillpesto står redan på min lista över rätter/tillbehör som måste testas. Tonfisk har jag knappt aldrig ätit. Färsk alltså. Kanske man ska våga sig på någon dag. Vi åt korv stroganoff. Svenskt, eller hur?!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *