Baconlindad torsk med gratinerad fänkål och potatismos med krondillsolja.

Nu har jag också lyckats dega ned mig och jäsa upp ;). Fast egentligen inte jag utan bullarna, även om jag nog är lite väl jäst själv också. Jag ratade faktiskt de vanliga kanelbullarna men vad jag bakade det får ni se en annan dag. Tror kanelbullekvotet är mer än fylld för dagen. Men tänk om man hade kunnat konservera doften av nybakade bullar. 
Istället för bullar så ska ni få tips på en snabb men god fiskrätt. Bacon och torsk är en god kombination och här fick de sällskap av ostgratinerad fänkål och potatismos. Kvällens middag står i ugnen och den doftar minsann inte illa den heller, vad det blir får ni se imorgon. Ha det gott och glöm inte att gotta er med en kanelbulle innan dagen är slut.  

Baconlindad  torsk med gratinerad fänkål

4 torskfiléer
8 skivor bacon
salt och peppar
fänkål
riven smakrik ost

Salta och peppra torsk bitarna och linda in dem i bacon. Stek dem lite snabbt i pannan och låt dem sedan gå färdigt i ugnen på 200 grader i va 10 min. Skär fänkålen i klyftor och koka tills den börjat mjukna. Ta upp och lägg på ugnsfast form och strö över riven ost. Gratinera tillsammans med fisken men sätt gärna på grill några minuter när du tagit ut torsk så osten får lite färg. Servera med ett gott potatismos, jag använde min nya godad krondillsolja istället för smör och det blev verkligen jättegott. Ringla gärna över lite balsamico sirap och några droppar krondillsolja.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Baconlindad torsk med gratinerad fänkål och potatismos med krondillsolja.

 1. Jag hoppade faktiskt bullen idag… kände i ärlighetens namn att jag nog inte ”behövde” den efter helgen. Ingen näringsbrist här inte! Torsk och bacon är gott ihop, och blir ju snygga paket!

 2. Krondillen har alltså använts. Mina flaskor står oöppnade ännu, men snart så.

  Tyvärr är inte butiken klar till lovet, men titta gärna förbi ändå. :o)

  Kram Malin

 3. De där oljorna verkar många ha använt redan. Jag har använt både den med ramslök och krondill. De har så mycket smak att det räcker med ett par droppar över maten. Torsken ser jättegod ut. Gott att linda in den i salt bacon.

 4. En bulle blev det igår. Chefen kom med varma doftande på ett fat så det kändes fisigt att inte ta någon. Och så är de ju goda också!

  Hörrö! Tack för detta recept! Med mina nyvunna kunskaper om torsk och min kärlek till bacon vet jag ju nu exakt vad jag ska göra för fiskrätt och att dessutom integrera den löjligt goda krondillsoljan i potatismoset är ju genialt! Potatis och dill liksom, hallå!

  Hoppas du får en riktigt trevlig helg!

  Kram Lotta

 5. Åh jag vill också ha krondillspotatismos, tusan också att flaskorna är kvar hos mina föräldrar (men de står svalt och mörkt så de ska hålla sig extra länge 😉 ).

  Trevlig helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *