Kotlettspjäll med asiatisk touch.

Det som doftade nästan lite gott som kanelbullar i Kaksmulans kök igår var dessa kotlettspjäll. Har faktiskt aldrig sett dessa bitar i butiken tidigare så var ju tvungen att köpa och testa. Blev riktigt mört och smakrikt kött. Passar bra med dessa asiatiska smaker men jag kan även tänka mig att servera dem med potatis, en god”brunsås”och kanske lite äppelmos. Ett enkelt och väldigt gott tillbehör var den stekta sallads/kinakålen som dessutom fick sällskap av lite sparrisbroccoli och snackpaprika, gott gott. Vi fortsätter på det asiatiska temat för ikväll har vi beställt sushimiddag. Mannan handlar med sig jättegod sushi från sitt favoritställe i Köpenhamn (där han jobbar). Ska hitta på någon god efterrätt för det tycker jag man kan få när det är fredag och allt. Lutar åt chokladhållet tror jag ;). Här blåser det kalla höstvindar idag så egentligen är det mera läge för en mustig gryta eller soppa att värma sig med. Lite ost och rödvin och en tänd brasa senare ikväll får det nog bli i alla fall. Ha en riktigt mysig hösthelg alla! Kram

Kotlettspjäll med asiatisk marinad

ca. 800 g kotlettspjäll
1 bit (tommstor) riven ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk japansk soya
2 msk kinesisk soya
1 msk råsocker
1 msk honung
1 tsk fisksås
2 msk rapsolja
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marnaden men stapra ca 1/2-1 dl. Låt marinera i några timmar, jag lät det ligga i ca 3 tim. Ta upp köttet och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg, sänk värmen till 175 och låt den stå inne i ca. 1 1/2 timma.
Servera med nudlar och lite wokade grönsaker. Jag tog sallads/kinakål, lite grön lök, sparrisbroccoli och snackspaprika. Häll resterande marinad över grönsakerna före servering.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Kotlettspjäll med asiatisk touch.

  1. Mmm, så gott! Det var kanske här du skulle ha gjort en het kryddig sås eller asiatisk sallad till för att skrämma de där bacilluskerna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *