Banankaka med chokladglasyr.

Hur ofta har man inte bruna bananer liggande i fruktskålen? Här händer det i alla fall titt som tätt, Många olika sorters banankakor och bananmuffins har jag bakat men detta är helt klart en av de bättre. Kakan blir väldigt saftig och är betydligt mer mäktig än en vanlig sockerkaka. Det som gör denna kaka extra god är kombinationen mellan den söta kakan och den mörka chokladen och sedan den lilla extra kicken från pistagenötterna. Riktigt gott kan jag lova. Receptet på kakan kommer från baka.se men glasyren är mitt eget tillägg.  

Banankaka med chokladglasyr

125 g smör
3 dl socker
1 dl gräddfil 
2 ägg
2 mosade bananer
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Häll upp sockret i en skål och smält smöret, häll det sedan över sockret och blanda. Mät upp gräddfil och häll i det och de mosade bananerna, rör ned äggen. Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och blanda om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl. Häll upp smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 50-60 min, testa med sticka. Stjälp upp kakan och låt svalna under en bakduk.
Glasyr
1 dl grädde
75 g mörk choklad av dig kvalitet gärna 70%
1 tsk smör
Lite hackade pistagenötter  
Koka upp grädden. Hacka chokladen och häll över den varma grädden. Rör tills chokladen smält helt. Rör ned en tsk smör. Låt glasyren stå och svalna och tjockna något. Bred sedan glasyren över kakan och låt den rinna ned över kanterna. Strö till sist lite hackade pistagenötter alt. eller andra nötter eller mandel över kakan.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Banankaka med chokladglasyr.

  1. Ja bruna bananer har man ofta!!min stora dotter bakar en uunderbar banankaka!!den vill jag alltid ha!bra sida du har!!www.sportochspelkocken.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *