Matig och GOD sallad.

 

Det är väl ingen som kunnat missa att jag gillar ost/halloumi, serranoskinka, rödbetor  mm. Om man blandar ihop detta och lite annat smått och gott till en matig sallad så kan den inte bli annat än god! Matvetet gör den dessutom riktigt mättande så man behöver inte känna sig hungrig igen en halvtimma senare som fallet ofta är med sallader annars.
Hur mycket man ska ha av varje är väl lite upp till var och en men detta blev en sallad till två hungriga lunchare och en liten matlåda i kylen.

Sallad med matvete, halloumi och rödbetor.

Ett par rejäla nävar blandade salladsblad i mindre bitar, jag använde färdig medelhavssallads mix från ICA.
Drygt en halv burk matvete
1 avokado skuren i bitar
1 liten bit purjolök skuren i strimlor
1 paket serranoskinka som du skär eller plockar i mindre bitar
1 paket halloumi i skivor
2 rödbetor
1 näve pinjenötter
Balsamicosirap och rapsolja smaksatt med ramslök
Koka rödbetorna i ca 20 minuter beroende på storlek. De ska vara lagom mjuka. Ta upp och skölj dem i kallt vatten, skala och skär i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna så de får lite färg. Stek halloumin lätt i lite olivolja. Blanda ihop alla ingredienser och ringla över lite olja och balsamicovinäger. Krydda ev. med lite salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Matig och GOD sallad.

  1. Halloumi och avokado låter väldigt gott tillsammans, varför har vi aldrig tänkt på det tidigare? Vi tackar för tipset.

    Hoppas nu ni får en riktigt trevlig kväll tillsammans på tu man hand,
    fredagskramar

  2. Bara en massa godsaker i den salladen, juh. Jag vill gärna ha matiga sallader som mättar även om de äts som tillbehör. Finns så mycket att blanda ned.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *