Pasta med rester och lite julförberedelser.

Igår gjorde vi slut på resterna från lördagens rostbiff. Den hamnade i en sås tillsammans med lite annat smått och gott. Ni vet ju hur jag brukar laga mat, enligt man tager vad man haver principen. Gott blev det i alla fall och snabbt som bara den gick det att fixa till.  Idag har jag äntligen börjat med lite förberedelser för vår lillejul på lördag. Det känns ju onekligen lite tidigt, men har vi nu bestämt det så får det bli så ;). Vi kan ju alltid skylla på våra nordamerikanska vanor om någon tycker det är konstigt att sätta upp julsakerna före första advent. Jag som brukar gnälla över att julsakerna i butikerna kommer tidigare och tidigare för varje år. Men å andra sidan läste jag om några som har som tradition att fira jul mitt i sommaren, så i jämförelse är vi ju nästan normala ;). Hur som helst så håller jag på mina julrecept lite till.

Pasta med restsås

4 port.
ca 300 g strimlade köttrester av tex rostbiff (eller så klart färskt kött om du inte har några rester på lut)
1 vitlöksklyfta
1/4 spetspaprika
Lite champinjoner eller kantareller, jag hade en skvätt kantarellsås kvar dessutom som fick åka i.
1 msk fond gärna kantarell eller kalv
2-3 dl grädde
1 rågad msk philadelphiaost
1 msk balsamico sirap
1 tsk rosé pepparkorn som du stöter i en mortel
salt och peppar
1 avokado i strimlor
parmesanost
valfri pasta
1 broccolibukett

Fräs upp köttet och vitlöken lite lätt. Tillsätt övriga ingredienser utom avokado och broccoli. Låt såsen småsjuda en liten stund. Under tiden kokar du din pasta och passar på att koka broccolin i samma vatten.
Servera med strimlad avokado och nyriven parmesan.

Kaksmulan.se

Promote Your Page Too

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Pasta med rester och lite julförberedelser.

  1. Jag vill ha fram julpyntet och myskänslan tidigt och sedan plockar jag gärna bort alla tomtar direkt efter jul. Ljusslingor och ljuslyktor får vara framme tills det blir ljusare. I år kommer vi ha ”julafton” den 22:e för sedan åker mina föräldrar iväg. Kommer kännas konstigt på riktiga julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *