Lasagne

ä

Härom dagen blev jag facerapad av min dotter på facebook, men det gör inget för hon skrev att hon gillade mammas lasagne så hon är förlåten ;). Ja det gör de verkligen och det roliga är att det inte bara är barnen som gillar min lasagne det gör även min gamla mor. När jag är hemma hos henne och frågar om det är något speciellt hon vill att jag ska laga till henne blir svaret oftast lasagne. Och visst är det gott!  Även om jag själv gärna skulle vilja göra lite varianter på den så godtas det inte det ska vara den klassiska varianten. Lyckades steka lite julköttbullar igår också men nu har jag fått grymt ont i ryggen och känner mig smidig som ett kylskåp. Får väl se om jag kan få till någon mat och bak idag, som tur är funkar det ganska bra att stå upp (om man slipper böja sig vill säga). Men ska inte gnälla det går säkert snart över igen och i värsta fall finns det mesta att köpa färdigt i affären.       

Min lasagne

500g köttfärs
1 gul lök, finriven
2 vitlöksklyftor, rivna
salt, peppar, pizzakrydda (oregano, basilika och mejram) lite chiliflakes
2 rågad msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
Ostsås
2 msk flytande margarin
3 msk mjöl
1/2 l mjölk
1 dl grädde
2 dl riven ost, gärna hälften av någon mjukare gratängost och hälften parmesan + lite extra att strö över lasagnen.
Lasagneplattor, helst färska

Fräs köttfärs, lök och vitlök i lite smör eller olja. Krydda och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen småputtra medan du gör ostsåsen. Smält smöret och vispa ned mjölet, tillsätt mjölk och grädde lite åt gången under vispning. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite mer mjölk om såsen blir för tjock. Varva köttfärsröra, lasagneplattor och ostsås i en ugnsfast form. På översta lagret brukar jag lägga köttfärsröra och toppa med ostsås. Gratinera i ugnen ca 20-30 min. eller enligt anvisningar på paketet om du använder torkade lasagneplattor. Ta ut lasagnen när det återstår ca 10 min av gräddningstiden och strö över extra riven ost.
Servera med en god sallad

Nytt i webshoppen, kika gärna under kategorin Nyheter

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Lasagne

 1. Skön inställning där till julmat, att om det kör ihop sig så finns det andra lösningar.

  Även om det är trevligt att variera lasagnen så är det ju klassikern som är den bästa. Snart dags för en sån tror jag!

  Ha det gott och hoppas ryggen kryar på sig!

  Kram Lotta

 2. Lasagne är alltid gott! Och uppskattat. själv tycker jag allra bäst om vegetarisk lasagne. Fina handdukar i webshoppen. Krya på dig nu.

 3. Jo den där kommentaren såg vi på Fejan, härlig dotter du har! Och viken härlig mor dessutom, så kul att hon vill just ha lasagne.

  Lider med dej och din rygg, det är verkligen inte kul alls med onda ryggar… Krya på dej, vännen,

  kramar/
  Anki

 4. Lotta; Tack söta! Vi får se hur mycket som blir Kaksmulemat resp. ICAs delikatess disk imorgon. So far so good idag… kram
  Tant Gul; Visst är det gott men den vegetariska varianten går inte hem hos övriga familjen ;). Tack, visst är handdukarna läckra Kram
  Amy; Ja det var ju en riktigt gullig facerape så det är ju helt ok. Kram
  Anki; Jo det är en liten busunge, men den finaste ;). Ja, jag ska inte klaga, det går över. Hur är det med dig? Blir det något bättre? Hoppas verkligen det! Det är ju så hopplöst med ryggen för man kan ju inte använda resten av kroppen nåt vidare heller då..Skulle vara tuggmusklerna och tangentfingrarna 😉 Bamsekram och hoppas du är mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *