Värmande soppa och förkylda tjejer.

Denna veckan hade jag massor att göra. Bokföring som man ska komma ikapp med, beställningar som ska skickas och inte minst skulle jag åkt upp till Formex mässan för att hitta lite nytt och roligt till Kaksmulans Webshop. Hanna såg också fram emot veckan eftersom hon fick ett nytt tefat i present och som på beställning kom ju snön här i måndags. Nu blev det inte så för vi har legat hemma under filten hela veckan istället. Mig är det väl ingen större fara med men huvudet är fullt av ludd (ja ni vet känslan ;)) och näsan är täbbt och stackars Hanna har haft feber hela veckan. Borde ju egentligen varit en perfekt vecka att gå igenom foton från semestern, göra en årskrönika på bloggen, kanske slänga ihop någon god kaka när man har en liten pigg stund men icke…. det har inte blivit så mycket av det tyvärr. Skärpning i sjukstugan eller hur!! Hur som helst så kännde jag mig sugen på någon god och mustigt värmande soppa till lunch idag och det lyckades jag faktiskt åstadkomma. Som vanligt enligt principen man tager vad man haver och resultat var både gott, värmande och väldigt mättande tack vare att jag la till lite kikärtor på slutet. Vi får väl se om vi får tillbaka lite energi här lagom till helgen så jag kanske kan lyckas få ihop en liten rapport från semestern. Tills dess får ni hålla tillgodo med en tallrik soppa.

Mustig potatis och morotsoppa

2 port
2 potatisar tärnade
2 morötter i skivor
1 banancharlottenlök hackad
1 vitlöksklyfta pressad
1 bit ingefära riven
2 tsk smör eller olja
1/2 chili (eller efter egen smak) finstrimlad
salt
peppar
spiskummin
garam masala
paprika pulver
1 hönsbuljong tärning
1/5 liter vatten
1 dl grädde
1/2 lime rivet skal och saft
1/2 tetra med kikärtor
Fräs upp rotrfukter och lök i smör eller olja. Krydda och tillsätt övriga ingredienser utom grädden. Låt koka tills potatis och morötter har mjuknat. Ta av från värmen och tillsätt grädden. Mixa soppan slät. Tillsätt lite rivet limeskal och saft från en halv lime (eller kanske ännu hellre apelsin men det hade jag inte hemma) och om du vill en halv tetra med sköljda och avrunna kikärtor. Värm upp soppan och smaka av och krydda ev. lite extra. Servera med lite gott bröd.

 

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Värmande soppa och förkylda tjejer.

 1. Så gott med soppa, ni får krya på er, tyvärr har förkylningar hittat hit med, fast det är klart, det var ju väntat efter ett juluppehåll från dagis, tyvärr slapp ingen undan denna gång

 2. Gillar din värmande och goda soppa! Formex-mässan låter riktigt trevlig och kanske träffar du på Malin där, vem vet!

  Hoppas helgen varit bra och ni kryat på er, kram!

 3. Jisses vad vi försökte kommentera här hos dej igår, det gick absolut inte! Tack och lov funkar det nu.
  Låter som en kanonsoppa när man känner sej så där lite halvseg och krasslig, hoppas den hjälpte. Så tråkigt när planerna går i stöpet…

  Ha en riktigt bra fortsättning på denna veckan,
  kramar

 4. Å soppa som är så gott, tack för inspirationen-den låter jättegod! 🙂
  Hoppas ni känner er piggare nu!
  Kram Johanna

 5. Det låter jätte gott. Vi älskar soppor här i familjen så den ska jag prova. Extra värmande när vi har minus 14 grader ute.
  stay healthy my friend and keep cooking!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *