Att damma av en gammal hyllvärmare.


Jodå jag lever och har hälsan, eller i alla fall skapligt. Lite snorigt och raspigt i halsen men det är väl så det är i de flesta hem så här års. Däremot är det lite mycket som händer runt omkring och lite dålig ork så matlagandet, bakandet och bloggandet hamnar lite på efterkälken. Jag brukar ju ta mig lite time-outs då och då och bättre det än att bloggandet blir till ett måste som hänger över en. Men nu ska ni inte tro att vi svälter för det, nejdå här lagas allt mat ändå och idag ska jag till och med ta och baka lite. Men så här inför helgen tänkte jag tipsa om en riktig gammal skåpvärmare som faktiskt förtjänar att få kliva ut i rampljuset igen. Det är raclettegrillen jag tänker på. Vi fick vår i bröllopspresent för snart 13 år sedan och den har till och från fått stå i skåpet och samla damm i långa perioder, men det senaste året har den faktiskt fått komma fram ibland. Nu i helgen var det faktisk Hanna som föreslog att vi skulle ha raclette. Det är ju himla mysigt att sitta tillsammans och laga sin mat och dessutom kan man ju plocka lite vad man vill och grilla eller gömma under sin ost i de små ”ostslevarna”. Detta var vad vi hade till vår lite improviserade raclettekväll i lördags.

Tunnskivad nötytterfile som vi hade gnidit in i lite grillkrydda och vitlökspeppar innan vi skar upp den.
Skivade champinjoner
Finstrimlad lök av valfr sort
Skivad snackpaprika
Ananas bitar
Skivade miniplommontamater
Riven västerbotten ost
Till detta serverade vi klyftpotatis (även om jag egentligen föredrar bakpotatis som tillbehör) och tre goda såser, Lohmanders vitlöksbea, en sås av cream fraishe, ketchup, vitlök salt och peppar (Hannas special) samt en med cream fraishe, vitlök, riven färsk ingefära, sweet chilisås, salt och peppar. Sedan är det bara att ta plats runt grillen och laga till sina egna favoriter.
Ett litet minus är ju att det osar en del så se till att ni har bra ventilation, vi har fördelen att kunna sätta den under fläkten.
och glöm för allt i världen inte ett glas gott rödvin till!!!
Nu är det fredag och idag ska dottern ha ett par kamrater som ska sova över så här ska lagas pizzor och poppas popcorn för fullt. Imorgon är det stor fotbollscup så då blir det café tjänst för kaksmulan hela dagen och på söndagen ska jag faktiskt baka lite minicupcakes till ett dop. En späckad helg med andra ord, hoppas jag blir bjuden på någon god mat när jag kommer hem på lördagskvällen ;).
Önskar er alla en riktigt fin vinterhelg!!

PS titta gärna in på Kaksmulan webshops facebooksida där du just nu kan vara med och tävla om ett presentkort på 500:- eller en av två hemliga gåvor. Dessutom kommer det in många läckra nyheter under våren! Välkomna till Kaksmulan Webshop!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Att damma av en gammal hyllvärmare.

 1. Stackare! Hoppas du snart blir av med all snorighet:)
  Faktiskt så fredagslänkade jag till din webshop, borde ju skrivit med att man kunde tävla om ett presentkort men det visste jag ju inte då:)

 2. Sån mat som man kockar till vid bordet är så god och så mysig att sitta och pilla med. Raclette har vi aldrig provat, däremot tar vi gärna och dammar av både fonduegrytan och stekstenen då och då.

  Hoppas ni mår bättre där ute på åkern nu och att får håla i sej så!
  Kramar

 3. Ann-Sofi; TAck för länken söta du!! jättegulligt av dig!
  Anki & Håkan; Visst är det mysigt att pilla med maten vid bordet! Fondue är inte heller dumt.

 4. ja det här hade jag nästan glömt bort helt. Tack för påminnelsen. Hoppas du fick någon god mat på lördagskvällen! Det fick i alla all jag. 🙂
  Ska absolut kika in på din webbshops faceboksida.

 5. Tant Gul; Jag satt just och dräglade över din lördagsmiddag. Min blev plockmat och ostfondue som grabbarna fixat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *