Nytt minneskort efterlyses.

 

Ja detta inlägg skulle egentligen handlat om söndagens goda middag, lammstek med potatisgratäng och getostcream… men det är där minneskortet kommer in. Minneskortet ska sitta i kameran när man tar kort, INTE i datorn 😉 och det är ju inte första gången om man säger så. Så istället så får ni se vad jag ägnade mig åt på söndagsförmiddagen. Här bakades och dekorerades minicupcakes till grannens lilla sötnos som döptes. Hjälpte även till att göra iordning och ge lite sista piff åt alla godsaker min duktiga granne bakat och fixat. Dräglade lite över den där chokladtårtan så jag ska se om jag kan snika åt mig receptet. Mina cupcakes bakade jag efter Leilas recept i A piece of cake, denna gång hallonmuffins med cream cheesefrosting. Jag gillar verkligen creamcheesefrostingen på cupcakes, så mycket godare än vanlig smörkräm.
Helgen i örvigt då, jo stackars Hanna blev ju sjuk igen på fredagskvällen så det blev ingen sleepover utan en kväll med hög feber under täcket istället. Inte blev det någon fotbollscup heller för henne men själv tillbringade jag hela lördagen i caféet i idrottshallen. Ja, jag vet min plats som ni förstår. När jag kom hem hade grabbarna dukat upp diverse godsaker till en liten plockmatsbuffé, serranoskinka, korvar, kyckling, melon, diverse inlagda grönsaker och så dessutom ostfondue och lite gott rödvin. Ett varmt skumbad på det så somnade jag som en sten i soffan ;). Men hörrni idag SKA jag baka något. Jag  har missat månadens sötsak i flera månader så idag ska det bli en mjuk kaka som bidrag till januari månads sötsak. Dessutom hoppas jag att det kommer en leverans med en massa spännande nyheter till Kaksmulan Webshop, så titta gärna in där under veckan. Ha en fin dag!!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Nytt minneskort efterlyses.

  1. Dina cupecakes ser jättefina ut! Håller med om att cream cheesefrosting är mycket godare än smörkräm. Du fick också en mysig lördagskväll. Härligt! Plockmat är alltid gott! Trist att tjejen blev sjuk igen. Tyvärr säckade min som också ihop under helgen. Det märktes redan på lördagen att han inte var helt ok. På söndagsmorgonen vaknade han med influensa. Inte kul alls. Vet du, jag brukar aldrig ta ur kortet ur kameran. Jag kopplar alltid en sladd mellan kameran och datorn och tankar över bilderna på det sättet. Bara för att inte riskera att glömma kortet i datorn. Skulle va så typiskt mig att göra det. 🙂 Ha en fortsatt fin (och sjukfri) vecka. Kram

  2. TAnt Gul; Tack, jodå det var en mysig kväll och jag älskar plockmat. Jag ska nog också återgå till att använda sladd till att tanka över bilderna, tyckte det gick så snabbt och smidigt med minneskortet men om ens eget krånglar så är det ju kört ;-). Hoppas sonen kyryar på sig snabbt och ingen annan åker på det. Kram

  3. Du får skaffa ett extra minneskort och byta plats på dem varje gång så har du alltid ett i kameran 😉 Min kamera varnar när det inte finns något kort i som tur är med mitt minne…
    Vackra bakverk som alltid hos dig!

  4. Ann-Sofi; Tack, det är faktiskt väldigt enkelt får ta en spritskurs någon gång 😉
    Emmy; Jo, det är nog det som gäller… Min varnar inte så jag märker det i alla fall, finns kanske någon smart funktion för det men har inte lärt mig min kamera ännu. Får bli en fotokurs i vår hoppas jag. & Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *