Husmanskost=Snabbmat

Oftast är väl inte snabbmat det första man förknippar husmanskost med. Snarare är det väl långkok som poppar upp när man tänker husmanskost. Men det finns undantag som till exempel dagens lunch här hemma på åkern, raggmunk med stekt fläsk. Du lagar det på ett kick och riktigt gott är det så en gammal klassisk husmansrätt som klart är värd att återupptäcka.
I helgen hade vi ett himlans trevligt besök, det var nämnligen herr och fru Mårtensson från Mårtenssons kök som  hittat sig hit till åkern. Vi har ju träffats ett par gånger på bloggträffar men det är ju lustigt med en del människor är det precis som man känt varann hela livet även om man aldrig ens setts (som var fallet för min man). Vi hade så mycket att prata om att timmarna flög iväg, men oroa er inte vi hann äta en massa också så klart. Vi inledde med provsmakning av en massa goda korvar som Håkan hade med sig och till det så klart lite olika sorters öl. Sedan blev det middag med serrano inlindade pilgrimsmusslor med mangosalsa, rådjursstek med potatis och jordärtskockspuré, rödlöksmarmelad och kantarellsås och till sist en pavlova med lemoncurd, grädde toppad med frukt och bär. Gott vin och mycket gott sällskap till det så kan man bara konstatera att det var en väldans lyckad kväll och vi ser fram emot att ses snart igen. Imorgon är det ju fetisdagen om det nu kan ha gått någon förbi. Själv ska jag baka mina semlecupcakes och kanske någon annan variant. Vanliga semlor har jag ätit ett antal av och jag erkänner att jag startade redan innan jul som den semlefantast jag är.
Så unna er en semla imorgon!

Raggmunk med stekt fläsk (på mitt sätt)

2 pers
ca 6 potatisar
1 ägg
1 msk mjöl
salt och peppar
Rimmat stekfläsk

Skala och riv potatisen pressa ut lite överflödig vätska. Rör ned ägget och en matsked vetemjöl i potatisen och salta och peppra efter smak. Jag brukar även har i lite vitlökspeppar som är en av mina favoritkryddor. Stek dem i smör tills de fått fin färg och är lite frasiga på utsidan och mjuka inuti. Servera med stekt fläsk och lingonsylt.

Det är ju inte bara fetisdagen denna vecka utan även Valentines Day. Varför inte titta in på kaksmulan webshop och köpa ett fint förkläde eller något annat till den du tycker om. Fri frakt till och med torsdag!

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Husmanskost=Snabbmat

 1. Än en gång tack för i lördags och all den goda maten vi fick smaska i oss! Det var verkligen precis så som du skriver – tiden bara sprang iväg. Vi får se till att boka in en ny träff snart igen så vi kan ta vid där vi slutade:)

  Bästa snabbmaten du bjuder på, husmanskost äter vi mer än gärna.

 2. Jag älskar alla sorters potatisrätter, men ragger och råpannkaka (lufsa) har jag svårt för. Familjen brukar därför bli hembjudna till svärmor på det någon kväll jag jobbar.
  Vilken middag ni verkar haft tillsammans med Mårtenssons! Bara en massa gott!
  Jag åt min första semla idag. Så imorgon lär det slinka ned en till i alla fall.

 3. Visst är det väldigt speciellt när man möter någon/några där allt bara stämmer med en gång. Då brukar jag tänka det var meningen att det skulle hända. Att vi skulle ses..Och vilken ”brakmiddag” ni hade. Så gott!
  Jag älskar raggmunk! Redan när jag var liten och andra barn pratade om pannkakor var min favoriträtt raggmunk. Det är så gott!
  Det måste jag göra snart igen. Tack för påminnelsen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *