Så här inför Valborg och första Maj (som ju tyvärr inte firas här) så är det många som satsar på grillpremiär. Tänkte tipsa om en vansinnigt god sås till det grillade. Recept nedan. Igår blåste det så kallt här att det fick bli stekta köttbitar istället men det var gott det med. Tycker verkligen att ugnsrosta olika rotfrukter och grönsaker och så kan man ju variera det så mycket också. Denna gång var det halverade minipotatisar, morötter, bönor, sticklök och vitlök som fick gosa till sig i ugnen med lite god olivolja och salt. Bakade lite muffins också att ta med hem till en väninna idag. Hennes favoriter är hallonmuffins men denna gång testade jag en ny variant med hallon och Philadelphiaost från dagens muffin. Gjorde dock några ändringar i receptet enligt förslag under kommentarerna, och de blev verkligen jättegoda. Imorgon ska jag baka foccacia bröd att ta med då jag ska bort på sopplunch.
Örtgrön sås
2 msk cream fraishe
2 msk Philadelphiaost
1 msk god majonäs
1 dl blandade färska örter (mest basilika), persilja, gräslök eller sticklök, lite timjan (eller vad du gillar mest)
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Kör allt i mixer eller med stavmixer till en vackert grön sås. Passar speciellt bra till kyckling, lax eller fläskkött eller bara till grillade eller ugnsrostade grönsaker.
Vad gott det ser ut!
Supergoda! Och fyllning i muffins som verkar så avancerat. Det var ju lätt som en plätt.
Oj vad det bakas på Mandels väg 😉 härligt!