Köttfärspaj och bakprojekt.

Köttfärspaj "man tager vad man haver"

Idag har barnen varit lediga från skolan och vi har haft en mysig hemmadag. Känns lite som det är lugnet före stormen här för imorgon ska det bli en rejäl snöstorm så vi får väl se om vi blir insnöade eller hur det går. Kvällens middag fick bli något som gick snabbt och kunde bli färdigt i ugnen mellan lämnande och hämtande av barn på olika aktiviteter. Det fick bli en köttfärspaj. Jag brukar ha färdiga pajskal i frysen bara att fylla med valfri fyllning och köra in i ugnen. Dagens variant blev en man tager vad man haver paj. Jag och Hanna har också bakat lite muffins som ska bli en slags annorlunda cupcakes ;), något som jag tycker väldigt mycket om ska testas i form av en cupcake variant… vad det är får ni se imorgon (om ni inte kan gissa)

Köttfärspaj

2 pajskal
400 g köttfärs
1/4 pkt bacon
1 burk champinjoner (eller givetvis helst färska)
1 liten lök
3 vitlöksklyftor
100 g ädelost
1 msk cream fraishe
salt, peppar, vitlökspeppar, rosepeppar och lite oregano
3 ägg
1 dl cream fraishe
1 dl mjölk
3 dl riven ost
Fräs köttfärs, lök, vitlök, bacom och svamp. Krydda och rör ned ädelost och cream fraishe till en krämig röra. Lägg i förgräddade pajskal och strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg, cream fraishe och mjölk elle grädde och häll över pajen, rör gärna ned det lite i köttfärsröran. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med en sallad.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Köttfärspaj och bakprojekt.

  1. Färdiga pajskal i frysen, jo man tackar, tänk om vi hade haft större frys… Vill ha!
    Länge sen vi hade paj, känns som vi är dåliga på att komma ihåg att göra det. Får försöka ta oss i kragen och bättra oss, det är ju så gott.

  2. Anki & Håkan; Jo vi råkar ha en ”antik” jättefrysbox i källaren, jättebra men man ”glömmer” lätt av både det ena och det andra. Hittar kakor från förra påsken inne i ett hörn för att inte tala om infrysta räkskal som jag inte ville slänga i sopporna i somras ;). Men paj är gott.
    Erika; Semle cupcakes blev det men det har du kanske redan sett 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *