Upphottad falukorv.

Upphottad falukorv på spett

Idag har jag haft sjukstuga här hemma. Båda barnen har varit hemma från skolan med någon vårbacillusk. Ett evigt springande upp och ned med vatten, saft, yoghurt, makaroner, varma koppen, hallonkräm och allt vad de har haft beställning på. Men när det var dags för middag var ingen av dem hungriga så det blev en middag på tu man hand för mig och ”gubben”. Egentligen var det en falukorvsrätt kvar från tastelines matkasse planerad för kvällen men ingen av oss var speciellt sugen på den. Istället fick det bli en gammal favorit som vi inte gjort på några år men som är en riktig höjdarrätt (och då ska man veta att jag inte är stört förtjust i falukorv direkt). Så testa gärna, när ni har en bit falukorv över som ni funderar på att slänga på grillen.

Falukorvspett med curry och apelsinmarinad

1 falukorv
1 äpple i bitar
1/2 dl olja
1/2 dl apelsin juice (gärna outspädd men vanlig funkar ta då lite mera)
1/2 dl soya
1-2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
curry, salt och peppar
Skär korven i lagom stora bitar för att sätta på spett. Rör ihop ingredienserna till marinaden och lägg i korven. Låt ligga en stund, gärna en timma. Trä upp korven varvat med äpplebitar på spett och grilla tills de fått lite fin färg och blivit genomvarma.

En kall god sås till

2 dl cream fraishe
2-3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk apelsinjuice
1 tsk soya
1/4 äpple skuret i små tärningar
curry, salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser och smaksätt med curry, salt och peppar.
Servera gärna med ris och en god tomatsallad

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Upphottad falukorv.

  1. Ha ha upphottad falukorv det låter det. Kan vara bra att ha i bakfickan om/när man hamnar i falukorvsträsket 😉

  2. Här är det också sjukstuga igen 🙁 det är dock mannen som är hemma och sjukvårdar än så länge och jag som tar över när jag kommer hem från jobbet. Är inte heller så förtjust i falukorv. Undrar om det är något typiskt kvinnligt 🙂 för sonen och mannen gillar det. Jag kan dock tänka mig att prova det här recpetet det ser gott ut. Kanske man tom kan använda någon annan korv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *