Godaste sommarsalladen.

Sommarsallad

Nu när vi äntlitgn har fått lite sommarvärme så måsta jag ju bara tipsa om världens godaste sommar sallad. Det är egentligen bara ett fel med salladen, man kan äta hur mycket som helst. Här startade dagen med regn men avslutades med solsken. Fick till och med lite rosé i solskenet och det är sommarkänsla det ;). Nu får vi bara hoppas att värmen kommit för att stanna för nu vill jag grilla var och var annan dag, dricka rosé i solskenet, bli fräknig på näsan, gå barfota i gräset och känna livsandarna vakna till liv igen. 

Sommarsallad

Blandad späd sallad
Jordgubbar
Getost
Serrano eller parma skinka
Bröd krutonger
Balsamico sirap (gärna fikonbalsamico)
Lägg serranoskinkan på bakpappersklädd plåt och rosta i 225 graders ugn tills den fått lite färg och blivit lite knaprig, ta ut och låt svalna. Bottna ett fat med lite bland sallad, strö över jordgubbar skurna i bitar, smula över getost och skinka och strö till sist över lite brödkrutonger- Ringla över lite balsamico sirap och njut!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Godaste sommarsalladen.

 1. Mmm… Så gott! Jag gillar kombon frukt och dessertostar. Sommaren är en underbar tid med alla dess fräscha sallader.

 2. Åh, vad det låter härligt alltihopa! Just nu känns det mest som att det krävs något varmt i muggen och en härlig brasa till det…
  Att blanda jordgubbar och getost i salladen låter som en klockren kombo, måste provas!

  Ha en riktigt fin valborgshelg, kära du.
  Kram

 3. Amy; Visst är det underbart, våren är här!
  Emmy; Ja, det är toppen med goda sallader och något gott på grillen. Jag spanade minsann in din goda sallad med sötpotatis också, mums!
  Anki & Håkan; Ja jäklar vad det blåste igår, man höll ju på att flyga bort. Men idag är skiner solen och det är ju t o m stilla. Salladen är underbar så testa den gärna. En riktigt härlig Valborg önskar jag er med! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *