Hanna bjuder på Cupcakes med ljuvlig nutellafrosting.

Borde bjuda er på födelsedagstårta idag men den får vänta till en annan dag. Men stort tack för gratulationerna! Jag blev bjuden på en god middag med Hannas specialpotatisgratäng och en grillad köttbit. Sonen tog hand om tillbehören och dukningen och placerade mig i fåtöljen, la upp mina fötter på pallen och serverade mig ett glas vin ;). Hanna hälsar att hennes gratäng recept är  hemligt så det kan ni tyvärr inte få, men jag kan avslöja att det innehåller mycket ost, grädde och vitlök. Något som däremot inte är hemligt är de cupcakes hon bakade förra veckan. Som ni kanske minns så fick jag för en tid sedan en låda med roliga baksaker från Panduro Hobby. Bland mycket annat så var det med en påse cupcake mix. När Hanna kom hem från skolan och var grymt baksugen en dag så passade det ju perfekt att prova denna mix. Man tillsatte bara vatten och smör. Vi testade med en väldigt liten sats och gjorde bara 4 cupcakes för att testa om den var god. Det var väldigt enkelt att röra ihop en slät och fin smet och muffinsen reste sig fint i ugnen och fick fin färg. Eftersom Hanna ville att det skulle bli riktiga cupcakes så hjälptes vi åt att göra en god frosting enligt principen man tager vad man haver och som smakar gott. Det blev en nutellafrosting med cream cheese och den var ett riktigt lyckat drag. Sedan dekorerade Hanna snyggt med frosting och strössel, visst blev de fina! Jag tror att vi har en Kaksmulan Jr här ;). Vad tyckte vi då om mixcupcakesen, ja de blev jättefina och smaken var helt ok men går absolut inte upp mot vanliga hembakta. Funkar bra om man inte har alla ingredienser hemma eller som i detta fall när barnen vill baka själva. Frostingen däremot var alldeles ljuvlig så den gör vi gärna igen. Receptet är till 4 cupcakes då vi bara gjorde en var för att testa mixen och inte falla för frestelsen att äta flera ;).

Nutellafrosting

25 g smör
½ dl nutella
½ dl cream cheese
2 msk florsocker
1 msk kakao

Rör ihop alla ingredienser till en slät frosting, ställ kallt en stund innan du spritar på den. Dekorera med lite strössel.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Hanna bjuder på Cupcakes med ljuvlig nutellafrosting.

  1. Ja, mixer brukar inte vara lika goda som hembakat. Så fint cuppisarna var spritsade… jag försöker men tycker inte mina blir riktigt fina. Nutellafrosting är supergott tycker jag, kram!

  2. Tycker de där fina barnen verkar brås en hel del på sin mamma 🙂 Ja, nu vet jag ju iofs inte om även din man bakar och fixar fint hemma hos er. Hannas cupcakes är så otroligt fint spritsade som om det är rosor av choklad!

  3. Amy, Emmy och Malin; Tack! Visst är hon duktig min lilla tjej, spritsat alldeles själv och de blev jättefina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *