Semlecupcakes och en naken lasagne på vandring.

8 Comments

 

Dessa semlecupcakes bakade jag för två år sedan och de blev verkligen en succe! Jag vet inte om jag var först ut med det, men ärligt hade jag inte sett det någonstans förut när jag kom på idén (bara för att jag inte orkade baka bullar). Sedan dess har dessa cupcakes dykt upp på diverse bloggar som gjort sina varianter av dem, bland annat hos Flickan och kakorna och Bli min jäst. Så roligt när någon gillar ens recept och testar det eller hittar på en variant med det. Att just denna är den mest besökta sidan på min blogg just nu är kanske inte så konstigt i dessa semletider och jag kan verkligen rekommendera att ni testar dem. Så goda och lättbakade! Här hittar ni mitt recept. Jag ska baka några nästa vecka men kanske blir det något annat på samma tema också, såg bland annat semlerulltårta i senaste numret av Baka.
Ett helt annat recept som nu är på vandring mellan bloggarna är Jamie Olivers lasagne recept. När underbara bloggare som bla Mårtenssons kök, Mumsfillibaba och Remsans Bistro alla testar och lovordar ett recept då måste man ju bara prova. Den var jättegod men jag blev stolt och lycklig när sonen, vår stora lasagnefantast slog fast att; -Jamies lasagne var bra men den kan absolut inte mäta sig med din lasagne mamma. Kärlek <3 Men god var den så jag kan absolut rekommendera er att låta den vandra vidare till era kök. Ha det nu bra och varför inte baka er lite semlecupcakes.


 

 

Print Friendly

8 Comments (+add yours?)

 1. Johanna
  Feb 07, 2013 @ 12:10:30

  Ser super gott ut både maten och fikat.

 2. Amy's piece of cake
  Feb 07, 2013 @ 19:25:02

  Bravo Gun, att vara först ut med cupcakesemla, inte dåligt alls! Och vilket fint betyg av sonen… förstår att hjärtat smälte, kram! :)

 3. sofie mumsfillibaba
  Feb 07, 2013 @ 21:54:39

  Haha….ser fram emot när min son börjar kommentera maten!:)

 4. Emmy
  Feb 07, 2013 @ 22:43:26

  Jag som är så kass på att baka bullar, även de släta till semlor ska nog testa ditt tips istället. Betydligt enklare och säkert minst lika gott. Eller godare!
  Det var väl det finaste betyg din mat kunde få. Klart mammas egen variant är bäst!

 5. Marie
  Feb 08, 2013 @ 23:07:23

  Det var minsann en fin semla! :) Såg väldigt god ut!

 6. Mårtenssons kök
  Feb 08, 2013 @ 23:09:02

  Härligt, bättre betyg kan man helt säkert inte få!
  Så kul att din idé vandrade vidare till andra som provat, högsta betyg där också:)

  See you later alligator!
  Kramar

 7. Therese
  Feb 09, 2013 @ 20:30:17

  Semlerulltårta lät ju superspännande, du orkar inte publicera receptet? :-) kram!

 8. Hanna
  Feb 11, 2013 @ 18:45:44

  Så snygga! Varje år tänker jag att jag ska baka fastlagsbullar till jobbet, och varje år slutar det med att jag struntar i det pga att jag inte vill gå upp tidigt. Så kanske får satsa på denna kompromiss i år… :)

Leave a Reply

RSSRSS