I förrgår kom vi hem efter att ha tillbringat 10 dagar ”hemma” i Sverige. Tack till er som vi hann träffa, alltid lika mysigt att träffas och till er vi inte hann med denna gång, nästa….
Givetvis har jag ätit kantareller, räkor, ostbågar mm gott gott!! och det blev en provianteringstur till ICA innan vi åkte hemmåt.. Måste ju fylla på förådet av svenska produkter i skafferiet 😉
Igår fyllde O 11år, liten blir stor… oj vad fort det går. Han önskade sig daimtårta men det fick bli choklad cupcakes med daim istället och det såg ut att gå minst lika bra ;P
Här kommer recepten;
Chokladmuffins med daim
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 dl hackad daim eller daimkulor
2 dl mjölk
Smält smöret, Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. (jag brukar sikta ned det då det ofta är klumpar i kakao) rör ned smör och mjölk. Fyll 12 muffinsformar och grädda i 225 grader ca 15 min.
Vit choklad frosting
200 g vit choklad
200 g cream cheese (philadelphia)
100 g smör
3 dl florsocker
Smält chokladen och låt svalna. Rör övriga ingredienser (rumstempererade) till en jämn smet och tillsätt chokladen. Ställ i kylen en stund att stelna. Spritsa på cupcakesen och garnera på valfritt sätt tex strössel.