Banan och chokladpannkakor

Banan och chokladpannkakor

Temat för månaden sötsak på bloggen Söta saker är denna månad är brunch och det passade mig alldeles utmärkt eftersom jag planerat att ha en Söndags brunch i början av månaden för några vänner. Nu blev det tyvärr ändrade planer två söndagar i rad då först en av gästerna blev magsjuk och sedan blev min gubbe sjuk. Vi fick till vår brunch till slut hemma hos en av vännerna istället men då glömde jag i hastigheten bort både kamera och annat… Men härom veckan hade dottern en liten nattgäst här och de önskade sig goda pannkakor till frukost. Nu gjorde jag ju totalt fel för det var ju Svenska pannkakor hon ville ha (hon har en svensk pappa) men jag gjorde Amerikanska. Nu kan jag lova att de besvikna minerna snabbt försvann när jag serverade banan choklad pannkakor till dem. Oj vad goda de var! Jag har tidigare gjort Leilas ricotta pannkakor men denna gång hade jag bara lite ricotta kvar så det blev mitt vanliga pannkaksrecept med lite extra ricotta i. 
Här har vi haft en väldans storm idag. Ingenting jämfört med delar av USA men tillräckligt för att en bit av taket skulle ramla ned… så det planerade baket blev det inget av utan fick jaga takreparatör istället, så kan det bli.

Banan och chokladpannkakor

3dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk socker
3 dl mjölk
2 ägg
2-3 msk ricotta ost
2 msk smält smör
skivad banan
hackad choklad  
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Häll på mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen ricottan och det smälta smöret och till sist bananskivor och chokladbitar. Grädda direkt på medelhög värme. Vänd dem när de börjar bubbla.
Servera med lönnsirap
 
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Banan och chokladpannkakor

  1. Pingback: Brunch ftw! | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *