BF Valborgsmiddag.

Igår fick även vi njuta av en riktigt vacker vårdag. Vårvädret här i Kanada brukar normalt sett vara helt fantastiskt med sommarvärme redan i mitten av april vissa år. Men denna vår har varit helt urusel, så det gäller att passa på när solen skiner!!! Igår var vi ute och fixade lite i trädgården på dagen och njöt av korv och bröd till lunch i solskenet. På eftermiddagen lämnade vi dottern på ett pyjamas party, sonen åkte redan på fredagskvällen iväg på scoutcamp över helgen. Helt plötsligt var vi alltså BF… Vi firade med att ta en promenad ”down town” och försökte få ett glas vin på en uteservering men de hade inte öppnat ännu ;(. Nåja det gick ju bra att dricka vin inomhus också. Sedan blev det en tur till Whole foods, denna drömbutik för matnördar som mig. Min man får nästan släpa runt mig i butiken för jag vill titta på allt! Vi slog i alla fall till på favoriterna pilgrimsmusslor och så hittade vi små underbara lammfiléer.
Pilgrimsmusslorna blev en favorit i repris, prosciuttoinlindade på grillen med en mango och melonsalsa bestånde av tärnad mango och melon, finhackad rödlök, en rejäl knippa färsk hackad koriander, lite vitlök, finhackad chilli (eller i det här fallet chilliflingor) en skvätt olivolja, lite pressad lime och salt och peppar. Servera gärna med lite balsamico sirap också, till detta drack vi en Kronenbourg Blanc.
Lammfiléerna fick gotta sig med lite vitlök, svartpeppar och olivolja en stund innan de fick rulla runt en kort stund på grillen. Till det åt vi ugnsrostade småpotatisar, rödlöksmarmelad (skivad rödlök som får ”svettas” i lite smör och sedan gotta sig med lite balsamvinäger, rödvin, honung och socker på låg värme), getostkräm (getost som jag rört ut med lite sour cream och grädde, en vitlöksklyfta, liten skvät honung samt salt, peppar och lite mynta) och några stackars sparrisar som hade glömts av på grillen. Till detta drack vi en väldigt god Amarone.
Kvällen avslutade vi med kaffe, cognac och en liten bit drömtårta (recept kommer imorgon) vid eldfatet och med Sköna maj på ipoden. Får erkänna att det var en riktigt härlig BF kväll 😉 men idag var det allt väldigt skönt att få hem mina små/stora älsklingsbarn igen.

 

Ha en härlig vecka!!

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”BF Valborgsmiddag.

  1. Oj, vad gott. Jag gillar allt på er meny. Både pilgrimsmusslor och lamm är två favoriter. Kan bara tänka mig hur goda musslorna måste ha varit med salsan till. Mmm…

  2. Erika; visst är det härligt. Pilgrimsmusslor som är så gott, testa dem baconlindade någon gång så ska du se att su börjar gilla dem 😉
    Emmy; Visst är det gott och pilgrimsmusslorna med fruktsalsa är så gott den måste du testa.
    Ann-Sofi; Skicka genast hit den… 😉
    Anki & Håkan; Ja då har det hänt igen… postgången mellan Kanada och Sverige är bedrövlig… Men snart finns vi ju på närmre håll, Skåne flytten närmar sig med stormsteg…

  3. Pingback: Petit choux mm.

  4. Pingback: TGIF med chèvrekavalkad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *