Färgglada apelsinmandelkakor.

Marthas apelsinmandelkakor

Hjälp ett sådant väder ni har i Sverige!! Här har vi ännu inte sett till någon snö och jag är ganska glad för det. Men till helgen har de utlovat lite, lite grann och det passar ju bra till första advent. Hoppas det blir en vit jul i Sverige i år igen för i år ska vi åka ”hem” över helgerna.
Lånade en av Martha Stewarts böcker, Martha Stewart Living, Christmas Cookbook på biblioteket häromsistens. Bland mycket gott hittade jag bl a detta recept på kakor med bl a mandel och apelsin. Då både dessa smaksättningar tillhör mina favoriter var jag ju tvungen att testa dem. De blev riktigt goda men degen var väldigt lös trots att jag tog i bra mycket mera mjöl än vad jag hade skrivit ned. Nu vet jag inte om det var jag som skrivit av fel(för boken var tillbakalämnad) men jag ”kletade” ihop den till en rulle i plastfolie och drog in rullen i en tom hushållsrulle (ett smart Martha tips) och la i frysen en stund för att få den att stelna ordentligt. Med sin färgglada sockerkant får de bli mitt bidrag till denna månadens sötsak, tema färgglatt.
Nästa recept blir på något sött, salt, segt och väldigt gott.

Marthas Apelsinkakor

1 1/4 cup mald skållad mandel
1 cup florsocker
3/4 cup rumstempererat smör
3 msk finrivet apelsinskal
1 ägg
1 msk apelsinsaft
2 cup mjöl

(1 cup är lika med 2,4dl)
Mal mandeln. Rör smör, florsocker och apelsinskal vitt och fluffigt. Blanda ned mandeln och mixa tills allt blandat. Tillsätt ägg och apelsinsaft och mixa ned det med mjölet. Forma/rulla till två rullar och lägg in i kylskåp några timmar eller i frysen. Ta ut rullarna och rulla dem i färgat socker. Skär i ca. 3mm tjocka skivor och lägg ut på bakpappersklädd plåt. grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Söta saker

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Färgglada apelsinmandelkakor.

  1. Pingback: Regnbågens alla färger | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *