Glöggfest

Det har blivit en liten tradition att vi bjuder över grannarna och lite andra Canadensiska vänner på glögg med tilltugg någon helg före jul. De uppskattar verkligen både glögg och svensk mat och godsaker.  De äter med god aptit både sill och annat och förra året hade jag lyckats göra ett helt julbord att bjuda på. Janssons gjorde succe och likaså nubbesalladen så det fick det bli i år också fast lite mer munsbits varianter. Menyn såg ut så här;

Pepparkakor med ädeloströra Mixar ädelost med cream fraishe och grädde
Nubberöra med knäckebröd Recept hittar ni här men då i form av en ”tårta”
Bacon inlindade dadlar med ost Världens enklaste och godaste lilla tilltugg, en urkärnad dadel inlindad i en halv skiva bacon och körd i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg och blivit lite knapriga på ytan
Lax snurror med gravax på rågbröd Rökt lax i skivor utlagda på plastfolie till en fyrkant, bred över creamcheese smaksatt med pepparot och hackad dill, rulla ihop som en rulltårta. Lägg i frysen att stelna lite och skär sedan i tunna skivor som ni lägger på en bit rågbröd. Garnera med dill och lite kapris.
Brietårta med kex Rosta hackade valnötter (eller blandade nötter) lite lätt i en panna. Häll på lite flytande honung och låt smälta ned. Låt svalna något och häll det sedan över en brieost, servera med kex
Minijansson Vanlig janssons men med lite mer finstrimlad potatis och finhackad lök, gratinerade i små folieformar.  Var försiktiga så de inte får för mycket färg (det går snabbt på slutet märkte jag ;))
Köttbullar med lingonsås
Prinskorv
Saltlakritskola
Bounty
Chokladbark
Saffranskakor

Mini cupcakes Recept kommer i veckan
Macaroons
Red velvet whoopie pies Recept kommer i veckan
Pepparkakor

Nu är det bara till att städa undan och ladda om för ikväll kommer 13 glada svenska damer hit på julfest. Det blir knytis julbord så jag kommer undan med pepparkakor och glögg och nubbesalladen. Det ska bli jättegott med julbord för nu börjar jag bli riktigt sugen på all julmat. Ha en fin vecka!

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Glöggfest

 1. Hej!
  Kul att du är med i tävlingen!
  För att kunna vinna denna tävling krävs att man skriver en slogan om Kakformar.se + skriva den på deras Facebook-sida. Jag kommer kora en av de som skrivit sin slogan där! Lycka till, kram Karin

 2. Halligali, sicken glöggfest, en sån massa goa tillbehör. Inte undra på att det är uppskattat! Och att sen köra ett andra varv ikväll, respekt!
  Är det okej om vi planerar in vår Kanadatripp runt nästa december… så kanske vi oxå kan bli bjudna? 🙂

 3. Karin; ja så är det när man inte kan läsa men nu ligger rimmet på fb istället
  Anki & Håkan; vad gulliga ni är!!! och visst är ni välkomna nästa år men då blir det nog lite närmare för er. Vi flyttar förmodligen tillbaka till Sverige till sommaren och hamnar någonstans i Skåne så känn er inbjudna på glöggfest anno 2011!!
  Linda; Tack, ja det var ett lyckat glöggkalas!
  Emmy; säger som till Anki & Håkan, känn dig inbjuden på nästa års glöggfest någonstans i Skåne, lite närmare då 😉
  Pia; Tack, ju du det gick ned en hel del så aptiten var det inget fel på. Som sagt nästa år….välkommen 😉
  Sana; Tack, och du är också så välkommen!!

 4. Pingback: Dags för lite julgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *