Pepparkaks whoopie pies.

 

Pepparkaks whoopie pie

Det blev lite whoopie pies som jag tog med mig på fikat igår. Förra året gjorde jag himla goda red velvet whoppie pies till adventsfirandet, receptet hittar du här. Sedan dess har det inte blivit några fler whoppisar här även om de både är goda och lätta att baka så nu tyckte jag det var dags. Denna gång använde jag mig av ett grundrecept från fina bloggen Sockerrus och så fick de smak av pepparkakskrydda och en fyllning av cream cheese frosting. Medan jag gjorde dem började jag genast tänka på en annan smaksättning på både kaka och fyllning som jag måste testa så nu är jag ursugen på att baka dem, men (som tur är) har jag inte alla ingredienserna hemma så det får bli en annan gång.

Whoopie Pies – Grundrecept

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)

100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk salt
1/2 dl mjölk
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Cream cheese frosting (Leilas)

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron (saften+ rivet skal)
100 g Philadelphiaost

Gör så här:Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Pepparkaks whoopie pies.

  1. Ann-Sofi, Alexandra och vardagslyx; Tack de var jättegoda men nu är de ett minne blott… blir till att baka nya för detta var helt klart en ny favorit!

  2. Pingback: Veckans recept på baka.se

  3. Pingback: Brända mandlar på nytt sätt.

  4. Pingback: Julbak och ett mystiskt gömt recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *