Julbak och ett mystiskt gömt recept.

Det blev inga kakor bakade igår. Huvudvärk och vårdcentralsbesök med hostande dottern kom emellan. Men eftersom jag utlovade lite kakrecept så kommer här ett par nya favoriter från förra året som definitivt kommer att få vara med i år igen. En gammal och lättbakad favorit får ni också tips på, Dinglekakor kan man äta året om. Det kan man väl med alla julkakor också i och för sig. På tal om det så såg jag att de redan säljer semlor på bagerierna. Nu är ju inte jag den som klagar på något sätt 😉 eller jo det är ju ganska jobbigt att behöva kämpa emot semlebegäret redan från november. Fast jag har inga skrupler och tvekar inte en sekund på att tjuvstarta om lusten faller på och det kommer den att göra var så säker.

Nu till en helt annan sak. Arla drar igång en jultävling som går ut på att du skall leta upp deras olika julrecept som finns gömda hos ett antal olika bloggar. Ett av recepten finns gömt någonstans här inne hos mig. Kan avslöja att receptet är på något som enligt mina barn är det absolut viktigaste på julbordet. Så nu är det bara för er att leta efter det gömda receptet. Tävlingen hittar ni här på Arlas hemsida. 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                         Dessa grymma pepparkaks whoppie pies var en klar succe. Receptet hittar du här.

En annan favorit blev dessa vansinnigt goda saffransbullar. De ska jag nog baka väldigt snart, blev jättesugen bara jag såg bilden. Det receptet finns här.

 

Lite goda Dinglekakor som är riktiga favoriter och som jag bakat med flera olika smaksättningar men till jul blir det den klassiska varianten med kanel och russin. 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Julbak och ett mystiskt gömt recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *