Äpple muffins med crunch

Äpplemuffins med crunch

Hej, hej då är jag tillbaka igen. Ett sådant underbart vårväder vi fått! Jag har planterat lite vårblommor i krukor utanför huset och vill helst inte gå in utan bara vara ute och passa på att njuta! 
Men i solskenet vill man ju fika och då vill jag passa på att tipsa om några riktigt goda äpplemuffins jag bakat. Jag har hittat en sorts flingor på ICA som både jag och barnen gillar skarpt, Crunchy. Deras favorit är med jordgubb och yoghurtsmak medan jag är helt såld på äpple kanel varianten. Kanske inte de nyttigaste flingor men väldigt goda! Har funderat ett tag på att använda den i något bakat och nu blev det alltså av. Istället för att blanda till en smuldeg och strö på muffinsen så blandade jag flingor med lite smält smör och strödde på, gott och crunchy.

Äpplemuffins med Crunchy äpplekanel

50g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 dl mjölk
2-3 äpplen
2 dl ICA Crunchy äpple kanel
1/2 dl smält smör eller flytande margarin/smör

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel och rör ned tillsammans med smör och mjölk i smeten. Skala och riv äpplena grovt och vänd ned i smeten. Klicka ut i muffinsformar. (Om jag inte tipsat om det tidigare så är det jättebra att använda en glass skopa till att portionera ut smeten). Rör ihop flingorna med smält smör och strö över en rågad tsk över varje muffins. Äpplebitarna i flingorna blir lätt brända så putta gärna ned dem lite i smeten. Grädda i 225 grader i 15.20 minuter. Håll lite koll så de inte får för mycket färg då kan du täcka dem med lite folie sista stunden.

Vill också passa på att komma med ett litet tips. Våren är ju fylld av helger, födelsedagskalas och fester. Många presenter att fixa. Vem skulle inte bli glad för en sådan här fin korg i present? Handduk, grytlapp och grillvante i Agatha serien för endast 267:- tillsammans. Vinet får du förstås lägga till själv 😉 och kanske några matchande ljus och servetter.
http://webshop.kaksmulan.se/

 
Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Äpple muffins med crunch

  1. Crunchmüsli är verkligen toppen att använda som smul till pajer och muffins. Den man köper är på tok för söt att servera till frukost tycker jag. Jag gör alltid egen, mest för att barnen äter det jämt så det går åt mängder.
    Vilken fin presentkorg du tipsar om! Och gott vin ligger det i också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *