Snabblunch och matkasse igen.

Stekt ris med kyckling och grönsaker

Hoppas ni haft en härlig helg! Vår helg var helt ok med en liten sväng på stan, lunch på Jensens böfhus som var helt ok för priset men verkligen inget märkvärdigt. Lite svårt att förstå att det kan vara kö långt ut på gatan ibland, men det ska ju erkännas att det är väldigt billigt. Men nu var det inte det jag skulle skriva om egentligen. Vi testade ju Tastelines matkasse för ett par veckor sedan men just då passade ju vår spis på att gå sönder. Det var ingen bra kombo även om vi faktiskt lyckades laga till alla rätter utom en. Torsken ligger i frysen och väntar på att bli tillagad en annan dag. Förra veckan var det i alla fall dags igen. Vi har lagat till tre av fem rätter från den kassen och alla har fått klart godkänt. Det var lax med citronpasta som smakade jättegott men det är något som jag brukar göra även i vanliga fall.  En väldigt god köttfärslimpa som fick sällskap av potatismos istället för kokt potatis och där barnen fullkomligt skrapade rent faten.  I fredags blev det getostfylld fläskytterfilé med ruccola potatis, även det riktigt gott. Här bytte jag ut den vanliga potatisen i kassen mot små gourmetpotatisar istället och det blev ett himla trevligt tillbehör som jag kommer att göra till sommarens grillrätter.  Ikväll ska det bli gremolata kyckling med balsamrostade grönsaker. I det stora hela får jag säga att det varit en positiv överaskning med matkassen och definitivt något jag kan tänka mig att köpa lite då och då men inte varannan vecka. Tycker nog att även om det kan vara nog så svårt med matidéer ibland så är det ganska skönt att få välja fritt vad man är sugen på. Men riktigt bra är den lilla tipsrutan på recepten där det t ex står vilka rätter som funkar bra att göra veckan efter och vilka som håller sig bra i kylen till matlådan. 
Detta om detta, tänkte komma med ett litet lunchtips också. Tror jag har haft med någon variant på detta tidigare men det är så enkelt och så gott om man har lite rester i kylen. Stekt ris med vad man har hemma, dvs lite av en asiatisk pytt i panna.

Stekt ris med kyckling och grönsaker

Kokt kallt ris
En bit kyckling i bitar
Valfria grönskaker denna gång blev det; små broccoli buketter, strimlade morötter, skivad rödlök, en bit finhackad ingefära och en pressad vitlöksklyfta
Olja
Ett ägg
Soya och Sweet chili sås
Hackade cashew eller jordnötter och hackad färsk koriander
Stek upp grönsakerna i lite olja, tillsätt kycklingen och riset, rör ned ett ägg och stek ihop allt under omröring ett par minuter. Smaksätt med lite soya och ev. salt och peppar. Hacka över lite färsk koriander och gärna lite hackade nötter och servera med lite sweet chili som tillbehör.
Så gott och enkelt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Snabblunch och matkasse igen.

  1. Skönt att det gick bättre med matkassen och spisen denna gång. Visst är matkasse smidigt ibland även om det är skönast att välja själv vad man vill laga. Min bror och hans familj har Tastelines matkasse med jämna mellanrum och har varit nöjda. De flesta recept verkar mycket goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *