Grisfest och 80-tal.

 

Grisfest på G

Denna helgen har gått i matens tecken här. Igår hade vi nämligen grisfest här i byn och det var minsann inte det sämsta. Den lille goe griseknoen var lättrökt innan och fick sedan grilla i så där en 7 timmar och attans vad god han blev. Eftersom jag hade tagit på mig ansvaret till att fixa tillbehören till grisen för 60 personer så hade jag full fart i köket igår. Fick visserligen god hjälp av en av grannarna men för att kunna vara med så mycket som möjligt på festen så gjorde vi det lätt för oss. Det blev potatissallad, blandad grönsallad, tzatziki, bröd och brieostar med frukt. Några bilder fick jag inte till i all hast när maten väl kom fram, det hade inte varit läge att knö sig fram med kameran bland alla hungriga som gått i grilldoften i flera timmar. Väldigt gott och uppskattat var det i alla fall och vilken underbar dag och kväll vi fick. Strålande solsken och nästan vindstilla det har vi inte varit så bortskämda med i sommar. 

Idag har vi tagit det desto lugnare och njutit av fint väder och sill och potatis till lunch i solskenet. Eftersom kylskåpet gapade ovanligt tomt idag fick det bli ett restaurangbesök, Babas på Limhamn fick ett besök och det kändes som man förflyttats till 80-talet direkt. Plankstek och friterad camembert, vad säger ni om det? Kan det bli mer 80-tal . Ja nu är väl en hel del av er som tittar in här födda på senare delen av 80-talet så ni har väl kanske inte så stor koll på det ;). 80 talet kanske mest var nappflaskor och diverse pureer, men vi som var med vi minns den tiders menyer med lätt skräckblandad förtjusning. Fast det ska erkännas att kvällens middag var riktigt god!

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Grisfest och 80-tal.

 1. Det ser lite lätt makabert ut med den där griseknoen, men är säkert kanongott. Bra till en stor fest dessutom, med goda tillbehör.

  Har aldrig ätit friterad camembert faktiskt. Är född 75, så på 80-talet var jag barn och fick barnanpassad mat ;o).

  Kram Malin

 2. Jag har två gånger i mitt liv ätit helgrillad gris, men jag minns att jag första gången blev besviken. Då hade vi ändå köat vrålhungriga innan vi fick smaka på grisen. Vi tyckte inte att den smakade så mycket. Men förra sommaren på Mallorca då fick vi en så mör och god liten kulting. Kan tänka mig att det blev gott när grisen röktes innan.
  Hmm… Jag är född -73 och åt mest annat på 80-talet. Nu äter jag däremot gärna camembert 🙂

 3. Haha, ja Malin och Amy kan hålla med om att den ser lite makaber ut men det doftade så gott att man dreglade ändå ;). Emmy den smakade toppen!

 4. Grisfest har jag varit på måååååånga gånger. Så gott!!!! Men nu är det längesen. Inget man slänger ihop på en kvart.

 5. Åh nog minns jag 80-talets plankstek och camembert alltid. Plankstek serverade jag i mängder en sommar när jag jobbade som servitris på en restaurang. Och camembert friterade jag många gånger under det året jag arbeta som kallskänka på en annan restaurang. 🙂 Däremot har jag bara ätit rätterna ett par gånger….:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *