Dammsugare och arraksbollar

Dammsugare och arraksbollar

Ännu en härlig vårdag i Oakville! Det blev lite marsipan över från prinsesstårtorna i förra veckan så jag fick hitta på något att göra med den. Det är konstigt med saker som man inte kan få tag på här….Jag skulle inte komma på idén att köpa en dammsugare när jag bodde hemma i Sverige, men här skulle jag slänga mig över den om jag hittade dem någonstans :). Nu blev det i alla fall lite hemgjorda dammsugare och arraksbollar, som smakade toppen tillsammans med lite kaffe ute i solskenet. Blev rent lycklig i helgen också när jag faktiskt hittade riktigt fina frysta räkor med skal, på Walmart. Inte skulle jag jubla över frysta räkor hemma i Sverige, snarare rynka lite på näsan för att de inte var färska, men som sagt det är annorlunda med det man inte kan få tag på så lätt.. Här kommer receptet, ha det fint!

Dammsugare och arraksbollar
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Drygt 4dl kaksmulor (från sockerkaka eller likn.)
1 dl havregryn (gärna körda lite lätt i mixer)
1 msk punch (eller arraksessens) eller efter er smak
150 g marsipan
100g mörk choklad
Ev. chokladströssel
Kör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao, kaksmulor och havregryn och rör till en jämn smet/deg smaka av med punch eller arrak.Rulla till ca. 1,5cm tjocka längder. Låt stå i kylen en stund för att stelna Lite. Kavla ut marsipanen (använd lite florsocker så den inte fastnar. Rulla in kakrullarna i marsipanen och skär  i ca 4cm långa bitar. Smält chokladen och doppa ändarna i choklad. Låt stelna i kylskåp.
Jag använde samma smet till att rulla bollar som jag rullade i chokladströssel och la i miniformar. Ev kan man även doppa bollarna i smält choklad först..
Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Dammsugare och arraksbollar

  1. Pingback: Dammsugare & chokladbollar | Saras bildmontage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *