På begäran, Kärleksmums.

Kärleksmums

Som utlovat har jag bakat Kärleksmums till Emma (synd att du inte kan komma över och smaka) och alla andra som vill baka dessa goda klassiker. Det måste definitivt vara kakan med det mysigaste namnet i alla fall. Här kallar jag dem LoveYummies. Jag skulle nog kunna tänka mig att ta i lite mera kakao nästa gång men det är en smaksak. Tror att det kan bero på att det är lite skillnad på kakaon jag använder här och den i Sverige.

Kärleksmums

3 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g smör
2 dl mjölk
Glasyr; 4dl florsocker
4 msk smält smör (ca 75g)
2 1/2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör . Rör ihop alltsammans till en slät smet.
Bred ut i en smord bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader ca 20 min.
Rör ihop alla ingredienserna till glasyren och bred över kakan då den svalnat, strö över kokos. Låt glasyren stelna lite och skär sedan i rutor.
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”På begäran, Kärleksmums.

 1. Så gott med Kärleksmums, mockarutor, snoddas, Sararutor.
  Kärt barn har många namn 😉

  Svar, ja det är en mysig balkong, nu får sommaren och värmen komma på riktigt!!!

  Mvh Linda

 2. Ja visst har de många namn men Kärleksmums är ju i alla fall det finaste!
  Hoppas ni får en varm och skön helg i Sverige, här har det varit sommar i veckan men till helgen blir det lite kyligare.

 3. Snabb är jag inte fatta att man kan kommentera här, men det är klart jag måste! Jag tog lite mer kakao. Du slår Rosendals trädgårdar, Sju sorters kakor, Vår kokbok samt två internetrecept i Kärleksmums. Jag visste väl det!

 4. Du är världens snällaste och gulligaste!!! Dina kommentarer gör mig så glad (även om jag tror du överdriver lite lätt, hi hi!!! 😉 … men som sagt du gör det så roligt att fortsätta med mitt bloggande! TACK!!!

 5. Pingback: Semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *