Svärmors sotarmurrar.

Kerstins sotarmurrar

Någon efterlyste flera recept på småkakor så idag har det blivit ett par olika sorter. Först ut är min mans favoritkakor, sotarmurrar. Det är ju alltid svårt att mäta sig med ”mammas” recept, men han gav dem klart godkänt! De är sega och goda inuti och lite frasiga utanpå. Lite som en enkel och slarvig macaron utan fyllning 😉 Mycket goda och lätt beroendeframkallande är de i alla fall. Tänkte samtidigt passa på och tipsa om en trevlig liten gåbort present. Köp några vanliga genomskinliga cellofanpåsar. Lägg i lite kakor och knyt fast med ett vackert band och häng på en liten lapp med receptet. Enkelt fint och uppskattat.

OK nu ska jag komma med ett annat väldigt bra tips…. ska du göra detta, se först till att gömma kakorna tills du ska ge bort dem…! Ska du dessutom ta kort på dem så ska du inte vänta med det tills solen gått ned och kakorna nästan är helt slut… Någon hade varit i burken och snattat, så det var inte många kakor kvar att stoppa i påsen. Klockan är mycket  och inget dagsljus så bilderna blev urusla…men jag hoppas ni förstår hur jag tänkte 😉

Kerstins sotarmurrar

1 hg mald sötmandel
1 hg socker
1 msk kakao
2 äggvitor
Blanda ihop mandel och socker och sikta ned kakaon.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dessa lite i taget till mandelblandningen. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i ca. 30 minuter.
Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Svärmors sotarmurrar.

  1. Mmm, ser mycket smaskigt ut 😀
    Kuberna köper jag på Longo’s… De är kanon. Har dill, persilja, vitlök hemma =)

  2. Tack vad gullig du är. Klart jag ska vara med i din cupcake tävling, tack för tipset. Jag ska lägga in en länk på bloggen också.
    Ha en fin helg och en kul tjejmiddag!!

  3. Klart vi testat dem. Fick dock inte riktigt till det med tiden i ugnen, så det var nog inne lite för länge. Lurigt ibland med småkakor, för det är ju inte många minutrar de ska vara inne. Väldigt enkla och bra, så vi testar igen med lite kortare tid i ugnen! kram emma

  4. Pingback: Dan före dan….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *