Somriga cupcakes

Somriga cupcakes

Blommor och bin...

Efter två dagar med åskluft och ruggig migrän är det underbart att må bra igen. Det är tur också, för jag har en riktig bakhelg framför mig. Idag hade jag en beställning på Cupcakes till gulliga Emmas 14 års dag. Hon önskade sig chokladcupcakes med vaniljsmörkräm och lite pastelliga blommor. Testade för första gången att göra italiensk maräng smörkräm och den blev verkligen jättebra! Använde ett recept från den jättefina bloggen Baka baka liten kaka. Muffinsen var en variant av Leilas chokladcupcakes se recept nedan. Fick även inspiration från Baka baka liten kaka och en annan underbar blogg, Bakfnatt att göra små bin som dekoration, de är ursöta även om mina inte blev lika bra som originalen. Imorgon ska det bli Sverige bakelser till Svenska skolans avslutningsfest och Nationaldagsfirande och så fyller min kära ”gubbe” år så det får bli en tårta till honom också. Ha en underbar helg i solskenet!!

Chokladmuffins

2 ägg
1,5 dl socker
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl mjölk+1 dl gräddfil
Vispa ägg ooch socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten tillsammans med smält smör och mjölk/gräddfilsblandningen. Rör till en slät smet. Fyll muffinsforma till 2/3 med smeten och grädda i 175 grader i varmluft eller 200 grader i vanlig ugn i ca 20 minuter.
Smeten räcker till 12 stora muffins.
Print Friendly, PDF & Email

11 svar på ”Somriga cupcakes

 1. Dom ser ju riktigt somriga och goda ut. Tycker dina bin blev ”kanon”….

  Hälsningar Pia Västervik

 2. Emelie, Tack snälla du!! Jag har försökt lägga kommentarer på din blogg flera gånger men det fungerar inte. Vet inte varför med det kommer inte upp något alternativ som fungerar?? Men du har en massa goda recept på din sida, man blir hugrig! 😉 Ha det bra!

 3. Du är så pysslig!
  Vilka otroligt fina cupcakes. Har du sett att doktor oetker har en tävling som hetter Miss Cupcake 2010. Något för dig!

  Dina fina cupcakeswrapper är förresten förevigade och kommer att publiceras i den nya upplagan av Café Gotland!

 4. Tack snälla Anna, vad gullig du är!! Jag var faktiskt inne och titta de på Miss Cupcake tävlingen men jag är inte så duktig men jag kanske ska se om jag kan få till ett bidrag änså 😉 Det var jätteroligt att du gillade dina cupcakes wrappers och att de blir ”kändisar” ;D. Kul att det går bra med bokningarna inför sommaren. Skulle inte haft något emot att ta en tur till Gotland kan jag lova men det får bli ett annat år. I år stannar vi i Canada och semestrar på Västkusten i Vancouver och Rocky Mountains. Såg att du gjort en massa godsaker med syrener, synd att mina redan är överblommade, får testa nästa vår. Ha det jättebra och lycka till med allt!!

 5. Tack snälla Monika!! Dina Conga bars ser livsfarligt goda ut, måste nog testa dem någon dag. Ha en härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *