Bärpaj och Sverigebakelser

8 Comments

Bärpaj

Då var det måndag igen…helgen gick så snabbt. På lördagen firade vi skolavslutning och Sveriges Nationaldag med svenska skolan. Det blev en underbar eftermiddag med strålande solsken, korvgrillning, poängpromenad, brännboll, sommarsånger, fiskdam och Sverigebakelser.  Kan det bli mera Svensk sommar i Canada!? Nu är ju mina Sverigebakelser nästan en tradition så det fick bli desamma i år även om jag vart lite sugen på att baka den nya Sverigetårtan. Bakelserna var hallonsyltfylld rulltårta med vaniljkräm, grädde och färska bär. På kvällen var vi ute och åt en god födelsedagsmiddag då det ju var P;s födelsedag. Jag måste tipsa om något gott jag åt. Det var en grillad oxfilé med krabbhollandaise till, gott!  Någon tårta fick han inte då vi redan ätit bakelser men igår bakade jag en riktigt god bärpaj istället. Fuskade med lite marsankräm men den är säkert ändå godare med en hemgjord vaniljkräm, men jag kan rekommendera botten med mandelmassa och vit choklad, mumsigt! Var lite försiktiga så den inte får för mycket färg i  ugnen för då blir den svår att skära, som vår ;). Ha en härlig vecka och TACK till alla er som tittar in här!!!!

Denna paj får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed.se
Månadens Blogg på matfeed.se

Bärpaj

Pajbotten:
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl mjöl
1,5 dl florsocker
100 g finriven mandelmassa (eller marsipan)
1 ägg
Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut den i en lätt smord pajform (gärna med löstagbar kant). Sätt lite dubbelvikt folie runt kanten och nagga med en gaffel i botten. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och strö över riven vit choklad och pensla ut över botten. Låt svalna.
Fyllning: Marsankräm för kokning, blandat med vispad grädde och ev. lite extra vanilj. blandade färska bär och siktat florsocker.

Sverigebakelser (dålig bild!)

Print Friendly

8 Comments (+add yours?)

 1. chokladfreaks
  Jun 09, 2010 @ 17:25:00

  Wow, vilken fin paj! Den ser jättegod ut!

 2. admin
  Jun 09, 2010 @ 18:48:35

  Chokladfreaks, Tack snälla du, ja den var verkligen smarrig! Du har farligt många godsaker på din blogg också ;)
  Ha det toppen!
  Gun

 3. Vaniljskorpan
  Jun 11, 2010 @ 06:42:24

  Åh, vilken somrig paj. Och kolla in ingredienserna…så gott :). Ha en toppendag!

 4. Vaniljskorpan
  Jun 11, 2010 @ 06:42:39

  Åh, vilken somrig paj. Och kolla in ingredienserna…så gott . Ha en toppendag!

 5. Hanna - Bakfnatt
  Jun 13, 2010 @ 23:35:41

  Så roligt att få se bakelserna jag läst om på bild! Låter supersmarriga och ser minst lika goda ut =)

 6. admin
  Jun 15, 2010 @ 13:44:05

  Tack snälla Beatrice, den var verkligen supergod! Ha en fin dag!!

 7. admin
  Jun 15, 2010 @ 13:48:42

  Ja eller hur, med en sån bild… ;) men de var goda och vi hade en underbar skolavslutning i strålande solsken! Ha en härlig dag!!

Leave a Reply

RSSRSS