Kladdkaksmuffins med Marabou Polka

Kladdkakemuffins med Marabou Polka

Idag har vi som sagt firat Canada Day här. Allt har blivit lite upp och ned med en liten magsjuk tjej i huset, men nu mår hon lite bättre och vi andra håller alla tummar vi har för att vi ska klara oss. Semester på lördag…. Men lite fick vi ju i alla fall fira vår dag, så jag bakade kladdkaksmuffins / cup cakes med Marabou Polka, det kan ju inte bli annat än gott 😉

Kladdkakemuffins med Marabou Polka

100 g smör
100 g Marabou Polka
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
Smält smöret, hacka chokladen och rör ned den att smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned mjöl, vaniljsocker och chokladblandningen. Fyll i muffinsformar gärna av aluminium och grädda i 175 grader i ca. 18 min.
Garnera om du vill med vispad grädde blandad med hackade polkagrisar eller några droppar pepparmintsolja.
Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Kladdkaksmuffins med Marabou Polka

  1. Så fina de blev!
    Låter underbart gott med Marabou Polka, det var en bra idé.

    Usch ja, magsjuka är inget kul. Håller tummarna för att den inte sprider sig, minst av allt om semester väntar!

  2. TAck snälla, inte så fina som dina men de var goda ;). Ännu är vi friska så jag hoppas vi klarar oss. Ha en härlig sommar och lycka till med Madison, Lexington och Rosie 😉

  3. Pingback: En god middag, med en ännu godare dessert.

  4. Pingback: Biscotti med Marabou polka.

  5. jag skulle inte rekommendera någon att baka dessa muffins. Jag gjorde det själv precis, och chokladen brände (eftersom man blandar den med smör) och det blev bara klumpigt! Jag har bakat mycket förrut, och aldrig vart med om detta 🙂

  6. Linn; Nej, vad tråkigt att de blev misslyckade! Jag har bakat dem flera gånger utan problem och vet några till som gjort dem. Antar att smöret varit lite för varmt, jag kan lägga till i receptet att man ska ta av smöret från värmen och låta det svalna något innan man lägger i chokladen. De är jättegoda, jag lovar 😉 så testa gärna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *