Goda sirapskakor

Sirapskakor

Utlovade ju recept på de andra småkakorna vi bakade i veckan. Dessa urgoda, spröda, fina siraps eller kolakakor har bakats på de flesta bloggar men här kommer min variant på dem. Måste ju givetvis använda lönnsirap istället för den vanliga svenska. Försvinnande goda var även dessa så tyvärr är väl kakburkarna i det närmaste tomma igen men då får jag ju anledning att baka mera. Men ikväll blir det grillmiddag med goda vänner och på söndag bär det av till Montreal på en liten kortsemester. Ser fram emot att mysa på mysiga franska bistros och  massor av god mat och dryck. Ha en härlig helg!!

Sirapskakor

100 rumsvarmt smör
1/2  dl brunt socker
1/2 dl strösocker
2 msk lönnsirap
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bikarboonat
1 tsk vaniljsocker
1 tskl malen ingefära
Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda ned övriga ingredienser till en deg. Forma till två långa rullar som du lägger på en bakplåtspappersklädd form. Platta till rullarna med en gaffel. Grädda i 175 grader i ca. 12 minuter. Låt svalna lite innan du skär upp dem i sneda bitar.
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Goda sirapskakor

  1. sirapskakor som är så gott, har aldrig använt ingefära i kolakakor, men det låter gott så det får jag testa nästa gång jag gör dom

  2. Sirapskakor med lönnsirap, det låter ju hur gott som helst, det måste vi prova. Riktigt kall mjölk med nybakade sirapskakor tillhör Ankis favoriter…
    Hoppas ni får en härlig semester i Montreal.

  3. Det blev succe! Vi åt upp hela plåten med en gång. Och jag som hade tänkt ta med mig några till jobbet! Men de var ju lätta att baka så det blir en ny sats. Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *