Cupcakes

Cupcakes

Igår var jag på en liten cupcake kurs hos en av mina vänninors vänner. Hon har en liten tårtfirma som gör tårtor och cupcakes på beställning till privatpersoner och restauranger samt ordnar kurser och barnkalas med tårtdekorering. Denna gång hade hon en klass om cupcakes och det var jätteroligt att gå och lära sig lite nytt och få en massa inspriration. Hon hade bakat 6 olika sorters cupcakes/muffins att dekorera. Bortsett från olika spritstekniker mm fick jag även lite nyttiga tips.   T ex så fick jag tipset att när man gör italian meringue buttercream så behöver man inte vara så noga med att låta marängen kallna helt, man kan istället använda lite kallare smör att klicka i. Det skulle inte jag vågat testa, har alltid vispat i evigheter tills den är helt sval.  Sedan testade vi att dekorera cupcakes med olika blommor av  smörkrämen. Testade även att göra lite rosor i gumpaste, har faktiskt aldrig använt det tidigare men det var jätteroligt så det måste jag helt klart göra om. Jag ska försöka testbaka något av recepten jag fick också så förhoppingsvis hittar ni dem här inom kort.

Bilden är dålig..tog den med telefonen för givetvis glömde jag kameran hemma.

Ros cupcake

Print Friendly, PDF & Email

13 svar på ”Cupcakes

  1. Erika; Tack!! Håller helt med, rosen blev jag riktigt nöjd med och den kommer att få pryda en och annan cupcake framöver 😉 Använde tyll 126 till både blomman och bladen om jag inte minns fel.

  2. Johanna; Tack så jättemycket.
    Linda; Jättetack! Har de inte kurser på Tårtdekor i Kungälv? (fast det kanske bara är tårtor) Hur som är det jätteroligt att gå en liten kurs man får massor av inspiration och
    det är jätteroligt.

  3. Åhh, så tjusiga! Imponerad! En sån kurs skulle jag också vilja gå men det finns nog inte så många på Gotland, tyvärr!

    Njut hösten!

  4. Helena, Anki & Håkan, Anna; Jättetack alla, det var verkligen jättekul att göra dem. Ni får väl starta en ö cupcake kurs mellan Öland och Gotland 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *