Sarah Bernhardt biskvi.

Sarah Bernhardt

Så var det redan söndag eftermiddag igen. Fredagen avslutades med en god och trevlig middag med familjen och goda vänner på en restaurang med namn 3Ss, där s;en står för seafood, steak and song. Fantastiskt god mat, jag åt pilgrimsmusslor till förätt följt av en underbar tonfisk och till dessert smakade jag på en wasabismaksatt creme brulé. Sången stod servisen för, de var alla musikstuderande och väldigt duktiga sångare. Helgen har i motsatt till den förra bjudit på riktigt höstrusk. Stackars sonen var ute och campade med scouterna i ”pissvädret” men det verkade som om lilla hönsmamma led mer av det här hemma än vad han gjorde 😉 Men han har väldigt vänligt bett om att få äta middag på favoritrestaurangen ikväll och det kan man väl inte säga nej till efter att han levt på en halv ofärdig hamburgare och en nudelsoppa som ”bara smakade vatten” hmm det märks nog vems son det är..
Men nu till saken, mina biskiver. Förutom smörgåstårta och prinsessbakelser bjöds det även på Sarah Bernhardt biskvier i fredags. Jag blir inte riktigt klok på dessa kakor… ibland när jag köpt Sarah Bernhardt så har jag fått en chokladbiskvier med smörkräm så jag är lite osäker på vad som är vad egentligen. Men det jag anser vara Sarah Bernhardt är varianten med chokladtryffel i. Farligt goda, tycker jag!! De som blev över ska nog få lite spindelnätsdekoration av vit choklad och ätas upp nästa helg.

Sarah Bernhardt

200 g mald mandel
4 dl florsocker
2 stora äggvitor (ca 70 gram)
Blanda mandel och florsocker. Vispa sönder vitorna (men vispa inte till maräng) och blanda ned i mandeln. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper (ca 30 st). Grädda i 200grader i ca 10 minuter, de ska få lite färg men fortfarande vara mjuka. Låt svalna.
Chokladtryffel; 1 dl grädde
1 msk smör
150g mörk choklad + ca100 g mörk choklad och lite olja för garnering.
Värm upp grädde och smör nästan till kokpunkten och ta av från värmen. Rör ned den finhackade shokladen tills den smält helt. Ställ in i kylen att stelna en stund. Bred på lite chokladtryffel på den platta sidan av mandelkakorna (gärna lite toppigt i mitten. Ställ kallt att stelna. Smält mörk choklad och tillsätt några droppar olja. Doppa chokladsidan av kakorna i den smälta chokladen och ställ kallt igen att stelna.

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Sarah Bernhardt biskvi.

  1. Du får komma och göra inbrott i vår frys 😉 Men är detta en favorit så lovar jag en leverans någon dag.

  2. Frostrosor; Visst är det så, det är chokladtryffel som gäller!! Tack ska du ha, har precis hittat till din blogg och den är jättemysig!

  3. Instämmer – har föröskt luska ut vad som är en ”riktig” biskvi – har väldigt många olika varianter på både smaksättning, konsistens, ingredienser och fyllning. Men det är väl helt enkelt bara att ta och baka allihop då, och sedan smaka av dem och minnas vilka som blev godast, haha 🙂 Fina dina blev, i alla fall!

  4. Jo men visst är det så att smörkräm är det i biskvier som ni redan kommit fram till. Anki har jbbat extra på café och sålt en antal … av båda sorter.
    Att göra biskvier riktigt små (minibiskvier) är ett roligt tips. Perfekta små munsbitar, och det går säkert också med dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *