Bounty godis och jobbig choklad.

Bounty godis

I år har jag hittat så mycket nytt gott julgodis som jag ju bara måste testa ;). Men det är ju jätteroligt att få lite nytt för visst är det ofta så att man kör med det gamla vanliga år efter år. En godsak som jag bara varit så sugen på att testa är hemgjord Bounty. Hittade receptet hos Victoria på underbara bloggen Matplatsen (hon överöser oss med godsaker just nu, verkar som hon har lite extra godissug ;))
Allt gott och väl och smeten smakade jättegott men så skulle de ju doppas i choklad. Hur jag än försökte så fick jag inte min choklad riktigt rinnande till att doppa i. Det fick bli till att ”kleta” runt mina kulor så gott som gick och med hjälp av lite grovriven kokos ovanpå blev de inte så tokiga till slut. Själv hade jag choklad upp till armhålorna och var på ett mindre bra humör innan de blev klara och jag längtade efter hederlig svensk blockchoklad (som jag egentligen inte alls gillar). Nu så här efteråt upptäckte jag att det var choklad till chocolate chip cookies som skulle hålla sig bättre i kakorna dvs den skulle helst inte alls smälta…. ja ja så kan det bli när man inte tittar efter vad man tar för påse. Idag tror jag det får bli något gott av mandelmassa och så får vi se vad mera det kan bli. En liten bild av årets julgran bjuder jag också på. Har alltid en vision om en snygg, färgmatchad gran men övriga familjen är inte helt enig. Ha en fin första december.
PS. Kan tipsa er om en trevlig julkalender inne hos Bagerskan, en ny tävling i varje lucka.

Bounty godisar

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna i kylskåp (jag lät den stå över natten för att få den riktigt kall och lättare att rulla). Rulla sedan små bollar eller ovala kulor och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen och doppa kulorna (eller kleta på den ;)) Garnera gärna med lite kokos eller något annat fint.

Julgranen 2010

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Bounty godis och jobbig choklad.

  1. Jag gjorde de där för några jular sen men har av någon konstig anledning bommat dem de senaste 2-3 åren. Hur tusan är det möjligt?! De är så fantastiskt goda och blir inte långvariga i kylen 😀

  2. Dessa tänkte vi oxå göra inför julen, men då blir det blockchoklad eller kanske mjölkchoklad.
    Tycker er gran är hur fin som helst, färgmatchad eller inte…

  3. Pingback: Favorit bland julgodiset och pimpad Pärlan kola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *