Då i vårt mörka hus…….


stiger med tända ljus, Sankta Lucia, sankta Lucia.
Ja, så lät det här hemma klockan 7 i morse. Vår lilla sömniga Lucia/tärna kom och sjöng för oss och bjöd på lussebullar. Dagen till ära vaknade vi upp till den första riktiga snödagen. Termometern visade på -12 men med vinden så var det mera nedåt -22…brrr..
Men det är väl bäst vi börjar vänja oss för på fredag bär det av till Sverige för att fira en vit jul och nyår.
Det har varit dåligt med uppdateringarna här några dagar. Det har inte hunnits med så mycket bakande och maten som lagats har varken fått några recept nedskrivna eller blivit fotograferad, fy mig:). Barnen har aktiviteter var och varannan dag, skolkonserter, karate julfester, cheerleading tävlingar och igår hade vi ett jättefint Lucia firande med svenska skolan.
Idag ska det förhoppningsvis bli något gottigt tillagat att fylla på godisburkarna med, tills dess vill jag passa på att önska alla en riktigt fin Lucia dag!!

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Då i vårt mörka hus…….

 1. Vilken söt lucia och så lik mamma!
  Tack för glöggreceptet, jag använde det som grund och sen spetsade jag med lite ditt och datt.
  Den blev mycket uppskattad på vårt glöggmingel på luciakvällen. 7 liter gick visst åt…
  Välkomna hem till ett juligt och vitt Grundsund.
  Kram

 2. Erika; hoppas du också hade en fin Lucia.
  Anki & Håkan; jo en söt liten lucia värmer gott, och det är lika bra att vi börjar vänja oss med kylan!
  Sana; Tack, vad gullig du är och jag hoppas du också hade en fin Lucia dag.
  Helena; Åh vad roligt, det ska bli jätteroligt att få läsa den boken. Perfekt mellandagslektyr för en kokboksnörd som mig TACK!
  Ulla; Tack! Vad roligt att du använde mitt glöggrecept visst blir den god men den behöver spetsas med lite godsaker 😉 Våra grannar vet inte hur de ska klara sig utan svensk glögg nästa år men de får väl lära sig att göra egen. Ska bli fint att komma ”hem” till Grundsund till helgen, vi kanske ses. Kram

 3. Jag har också varit nyfiken på att prova skumtomtefudge! Men det där andra godiset lät ju också gott… vad kul att ni ska komma hem till Sverige! Jodå, här är det minsann minus och snö…. på Öland är det dessutom snöstorm och snödrivorna ser ut som vita sanddynor i öknen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *