Babyshower.


Idag har jag levererat tårtor och cupcakes till en babyshower. Tårtan, en prinsesstårta fick ju som bekant ett par babyconverse som dekor, recept på den hittar ni här. Chokladcupcakes med creamcheese och vit choklad frosting med matchande dekor i sugar paste, recept nedan. Smörgåstårtorna är favoriter i repris, en med skaldjur och en med ost och skinka mm och recept på dem hittar ni här. Ikväll ska vi bort på middag hos goda vänner, så någon mat bjuder jag inte på idag hellet. Ha en fortsatt trevlig helg.

Leilas chokladcupcakes

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
(100g mörk choklad) hoppade jag över denna gång, de smakar väldigt chokladiga även utan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och låt svalna och blanda ned cream fraishe och kaffe. Rör ned i äggblandningen. Sikta ned de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 175 grader ca 12-15 minuter.

Cream cheese frosting  (hittat hos Cupcakesfluffan)

75 g vit choklad
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost och florsocker och vispa tills konsistensen är krämig. Låt den stå i kylen en stund om du tycker den är för mjuk att spritsa på dina cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

16 svar på ”Babyshower.

 1. Vad fin tårtan blev, jättefin! Och cupcakesen också. Det receptet på chokladmuffins är supergott, det använder jag också. Och vad sugen jag blev på smörgåstårta! Måste se om jag inte kan hitta en anledning att göra det snart. 🙂

 2. Wow again,,,what a cake!!! You are so talented Gun!!!
  Absouletly adorable!!!

 3. Pingback: Peanutbutter chocolate cupcakes

 4. Pingback: Carlsberg cupcakes.

 5. Pingback: Cupcakes och bloggtystnad.

 6. Pingback: Sköna Söndag

 7. Hej!
  Jag är intresserad av att köpa en sådan tårta. Den är som en dröm.
  Min bästa vän ska ha en son snart så jag kollar runt vart man kan beställa…?
  Kram Kati

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *