Piccata milanese och snowday.

Piccata milanese

Igår var jag vansinnigt sugen på kalvlever till middag och åkte glatt iväg till vårt italienska bageri/delikatess butik som alltid brukar ha kalv i alla varianter. Har aldrig sett affären så utplockad… det var väl alla varningar om den stora snöstormen som fått folk att hamstra. Inte ett bröd på hyllorna och givetvis ingen lever..  men jag lyckades norpa åt mig de sista kalvschnitzlarna de hade så det blev en mumsig piccata milanese till middag istället. Tillsammans med färsk pasta och en god tomatsås och ett glas rött fick det bli en tisdagsfest i väntan på stormen. Barnen gick och la sig med pyjamasarna ut och in och en sked under huvudkudden, detta skulle man enligt en lärare (som väl gärn ville ha en ledig dag) göra för att det skulle bli en snowday. Det fungerade tydligen, för imorse vaknade vi upp till en riktig snö dag och skolorna var mycket riktigt stängda. Så nu vet ni vad ni ska göra om ni vill ha mera snö ;).  Eftersom brödet var slut fick jag köpa jäst istället, så idag har vi bakat lite tekakor. Finns väl inget bättre än nybakt bröd och varm choklad en dag som den här (skulle vara en semla då ;)).

Piccata Milanese

4 kalvschnitzlar
2 ägg
2 dl parmesan ost
1 dl skorpsmulor
salt peppar
Tomatsås
2 charlottenlökar
3 vitlöksklyftor
smör och olivolja
1 burk krossade tomater (eller som jag använde cocktailtomater på burk, så gott!!)
1/2-1 dl rött vin (+ minst lika mycket till kocken)
salt, peppar, örtkryddor
socker
Vispa upp äggen i en djup tallrik, blanda parmesan och ströbröd och häll upp på ett fat. Krydda köttbitarna med salt och peppar och vänd dem först i ägget och därefter i ost/bröd blandningen. Lägg dem åt sidan en stund så paneringen hinner ”sätta sig” lite.
Fräs upp lök och vitlök i lite olivolja och smör, låt det bli gyllene och häll sedan på tomater och vin. Låt småputtra i 15-20 minuter, krydda med salt, peppar, örter och lite socker. Stek köttbitarna i olivolja och smör på medelvärme och servera med färsk pasta och tomatsåsen.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Piccata milanese och snowday.

  1. Pingback: Spagetti speciale med massa frikadelli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *