Daim glass och cakeballs

Oreo cakeballs

Ja då var den ”stora” snöstormen över för denna gång. Men ärligt talat var det inte mycket till snöstorm 😉 inte värre än Sverige i julas i alla fall. Jag har ju utlovat receptet på den goda daim glassen som LiseLotte bjöd oss på i helgen så här kommer den. Eftersom jag ju hade glömt kameran och väl var för glupsk för att ens komma på idén att använda min mobilkamera så blev det ingen bild på glassen. Istället får ni en litet titt på de oreo cake balls som jag gav bort härom dagen. Om ni inte redan provat dessa så gör det, de är så lätta att göra och verkligen jättegoda! Receptet hittar ni här.

Daim glass

2 äggulor
1 dl florsocker
ca 2 msk starkt kaffe
3dl vispgrädde
Daim 28g eller (efter din smak)

Vispa äggulor och florsocker riktig poröst, tillsätt kaffet. Vispa grädden och vänd ner i smeten, hacka daimen grovt o vänd ner även den
häll upp i portionsformar och frys minst 2 timmar. Tina 5 min innan serveras, pudra över kakao o extra daim.
Detta receptet är beräknat till 4 personer.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Daim glass och cakeballs

  1. Daimglass så gott, skönt att höra att det inte blev en så farlig snöstorm ändå, jag här var ingen vacker syn att vakna upp till idag, en massa blötsnö på marken 🙁 och så blåser det en massa, , fast som tur är regnar det nog bort snart, jag längtar ju till våren :-), var så härligt väder igår när det var klarblå himmel och 5 plusgrader och snön började töa bort

  2. Det var så trevligt att komma ned till Skåne och få se barmark. Här hemma ligger det fortfarande en halvmeter kvar. Men det hörs på fåglarna att de tycker att det börjar bli dags för vår nu.
    Daimglass låter inte dumt det. Ha en skön helg!

  3. Skönt ändå att det inte blev så himla farlig snöstorm. Är tacksam över att vår snö här nere har försvunnit, enda nackdelen är att det är så vansinnigt geggigt istället… Ja, aldrig är, man nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *