Carlsberg cupcakes.


Min man arbetar ju på Carlsberg här i Kanada och de har ibland fått en liten leverans av kakor, cupcakes mm. I förra veckan fick jag en förfrågan från en av de anställda om jag kunde göra Carlsberg brandade cupcakes till deras möte i fredags. Självklart antar jag en sådan utmaning. Enda önskemålet var att de skulle ha grön och vit frosting och i övrigt fick jag välja smak som jag ville. Chokladcupcakes är ju alltid populärt och jag ville gärna smaksätta med något som passade ihop med färgen så jag bestämde mig för en favorit, Xanté päroncognac.
Själva muffinsen är bakade efter mitt favoritrecept från Leila. Frostingen är en Italiensk marängfrosting där hälften färgats grön och smaksatts med lite päroncognac. Gjorde i ordning två spritspåsar en med grön och en med vit frosting och la dem sedan bredvid varann i en tredje påse med tyll på. Lite pilligt att få dem precis intill varann men när det funkar får man en fin tvåfärgad frosting. Jag gjorde små ”loggor” av sugarpaste som jag skrev på med ätbar färg. Lite pilligt att få till för hand men de fick godkänt i alla fall och goda blev de (eftersom jag gjorde några minivarianter till familjen att smaka på). Vi har haft en underbar vårhelg och idag var det 17 grader när vi stod upp i morse men åskan hänger lite i luften. Äntligen tror jag att våren är här på riktigt, så skönt!!
Hoppas ni har en härlig vårhelg också!

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Carlsberg cupcakes.

  1. Maria; Tack! Nej ingen öl i denna gång men jag fick tips om chokladöl (från Flickan och kakorna) så nästa gång får jag testa det ;).

  2. Och nu steg du (och maken) ytterligare på Håkans favoritlista… Märkligt:) Har varit på Carlsberg i Köpenhamn några gånger och tittat, det är väldans intressant. Speciellt baren i slutet på rundturen man går:)

  3. Anki & Håkan; Ja, en Carlsberg sitter ju aldrig fel. Nu blir det ju just Carlsberg i Köpenhamn för maken nästa gång så det är därför vi hamnar i Skåne. Gillar också deras rundtur och bar 😉
    Linda; Tack snälla.
    Ann Sofie; Tack, ja där får man smaka mer än cupcakes 😉 (öl)
    Erika; Tack, ja jag blev riktigt nöjd med färgen (och smaken ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *