Köttbullar och chokladbollar

Blandade chokladbollar (gammal bild)

Denna vecka blir det mycket köttbullar och chokladbollar i Kaksmulans kök. Igår kväll hade jag och barnen ett Svenskt bord på en World tour night på barnens skola. Brukar vara drygt 200 besökare så jag får erkänna att jag åkte till IKEA och köpte köttbullar ;). Däremot rullades det chokladbollar för glatta livet. Både svenska köttbullar och chokladbollar var vansinnigt populärt. Delade ut recept på chokladbollarna och det var många barn som frågade om de kunde få gå hem och göra egna. På fredagen är det dags igen. Då har jag blivit tillfrågad av en väninna om jag kan ordna en svensk lunch på hennes sons skola. Blir köttbullar (hemmagjorda denna gång) med potatismos och lingonsylt och sedan… ta da….chokladbollar till dessert ;). Ja de är populära!
Solen skiner på oss och i måndags hade vi hela 22 grader varmt och även om det nu återgått till mer normal temperatur igen så känner man verkligen att våren är på gång på riktigt nu!

Chokladbollar

100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk kaffe eller mjölk

Kokos, strössel eller pärlsocker att rulla dem i.

Blanda ihop alla torra ingredienser och klicka ned rumsvarmt smör och rör till sist ned kaffet, arbeta ihop till en deg. Rulla ut till små bollar och rulla dem i kokos eller vad du tycker är godast. Ställ kallt tills de ska serveras. Vill du ha lite alternativa smaksättningar på dina chokladbollar hittar du några här. Men när det gäller själva grundreceptet tycker jag detta blir bättre.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Köttbullar och chokladbollar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *