Lätt brända chilinötter

5 Comments

Chilinötter

Jag lovade ju att ni skulle få receptet på de livsfarligt beroende frammkallande chilinötterna, så här kommer det. Men, men… de senaste veckorna har det haft en förmåga att inte riktigt gå som jag vill i köket. Idag satte jag glatt in nötterna i ugnen och skulle just till att titta till dem igen när telefonen ringde…Ja ni kan ju tänka er… de fick väl lite mer färg än vad som är meningen om man säger som så. Fast jag tjuvsmakade och de smakade faktiskt helt ok. Med en kall öl eller ett glas vin kommer de garanterat inte att bli långvariga i burken. Men håll gärna ett öga på ugnen ;). Några fina bitar tonfisk ligger i kylen och ska få bli kvällens middag, hmm jag är redan hungrig!!! Ha en härlig helg alla!

Chilinötter

2 påsar cashew nötter ca 500g
1/4 flaska agavesirap
1/4 burk spiskummin
1/4 burk chiliflakes
Rör ihop nötter, sirap och kryddor. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 5-10 min. (passa ugnen)Låt dem kallna och torka. Separera dem från varann och förvara torrt i en burk (om ni inte äter upp dem direkt).

Något hände med detta inlägg igår (fredag) så det publicerades aldrig, så jag gör ett nytt försök.
Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak – ge bort

Söta saker

Print Friendly

5 Comments (+add yours?)

 1. Mårtenssons kök
  Okt 15, 2011 @ 12:07:12

  Mums! Något som man verkligen riskerar att käka upp på direkten, i alla fall i vårt kök!

  Hoppas du har en härlig helg.

 2. Alexandra - kärlek på tallrik
  Okt 15, 2011 @ 12:50:03

  Mums, låter inte helt fel du, trots telefonsamtalet ;) Men jag vet hur snabbt det går! Ha en bra helg du också <3

 3. Ann-Sofi Karlsson
  Okt 15, 2011 @ 13:26:01

  Tanken att göra egna chilinötter har aldrig slagit mig! Du är ju verkligen en sann inspiratör:)

 4. Emmy
  Okt 16, 2011 @ 13:19:32

  Oj, så gott! Kan förstå om de är beroendeframkallande :-)

Leave a Reply

RSSRSS