Tonfisk med rödbetsrisotto och dillpesto

Tonfisk med rödbetsrisotto och dillpesto

En sådan underbar höstdag vi har här i Skåne!
Gårdagens middag blev en väldigt god grillad tonfisk med grymma tillbehör. Tonfisken grillades i grillpanna med bara lite salt och svartpeppar. Lagade en risotto efter vanligt recept men bytte ut parmesanen mot Västerbottenost och avslutade med att riva ned ett par kokta rödbetor. Som tillbehör serverade jag en väldigt god dillpesto variant.

Dillpesto

1 knippe dill
2 dl västerbottenost
3/4-1dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
salt och peppar
Kör alla ingredienser i en mixer till en slät röra. God också på en bit bröd eller som dipp till grönsaker.
Ska nog testa resterna ikväll tillsammans med lite räkor på en toast.
Önskar er alla en fortsatt fin hösthelg!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Tonfisk med rödbetsrisotto och dillpesto

  1. Mmm… Grillad tonfisk är ju så gott. Har svårt för risotto, fast jag är väldigt glad i västerbottenost och rödbetor. Dillpesto kan väl inte vara annat än gott.

  2. Visst har vi haft några ljuvliga höstdagar, härligt.

    Tonfisk är verkligen hur gott som helst, det käkar vi en hel del av i vårt kök. Risotto passar riktigt bra till, men detta var ett nytt recept för vår del så det måste vi ju prova.

  3. Pingback: Tonfisk med rostad potatis i dillpesto.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *