Året som gick på Kaksmulan.

Januari inleddes i Sverige med ett trevligt nyårsfirande med goda vänner. Sedan bar det av tillbaka hem till Kanada där vi firade dotterns 8-års dag med en önsketårta som jag blev riktigt nöjd med.

Hannas tårta

 Sedan bar det av till Mexiko på semester. Väl hemma igen hade jag en beställning på en babyshower tårta och lite smörgåstårtor mm. 

Baby shower tårta
 Februari inleddes med att jag hittade på ett nytt bakverk som blev en riktig succe, attans goda och enklare att baka än den vanliga varianten – Semle cupcakes
 

Semlecupcakes

 Valentines day firades bland annat med Red Velvet cupcakes.

Red velvet Valentine cupcakes

I mars åkte vi till Sverige för att leta efter hus inför vår kommande flytt. Sonen fyllde 12 och firades med en tårta med mycket choklad enligt önskemål.

Oscars Chokladtårta

 April inleddes med fantastiskt vårväder i Canada som på några timmar över gick från sol och grillning till snöstorm, udda minst sagt. Vi firade påsk i Californien med en road trip mellan San Fransisco och Los Angeles, helt underbart. Väl hemma igen hade Carlsberg ett litet event då jag utlovat ”brandade” cupcakes.

Carlsberg cupcakes

 En massa köttbullar och chokladbollar tillverkades också i Kaksmule köket till både barnens skola och på beställning och så gjorde jag underbart goda choklad och peanutbutter cupcakes. (dessa måste jag baka snart igen de var såå goda!) 
 

Choklad och peanutbutter cupcakes

Maj började med ett riktigt gott Valborgsfirande på tu man hand.
 

Valborgsmiddag

   Sedan blev det lite dåligt med bloggandet och bakandet. Jag var lite (eller ganska så mycket) deppig inför flytten. Men rätt som det var blev jag jättesugen på en vanlig hederlig äpplekaka och humöret blev genast lite bättre. 
 

Äpplekaka

I juni blev det bara ett enda inlägg på bloggen. Det blev en riktigt svensk sommartårta som jag bjöd på på ett av mina avskedskalas i Kanada.
 

Sommarprinsess

 I juli månad packade vi ihop vårt hem och våra liv i Kanada och flyttade hem till gamla Sverige igen. Vi blev nyskåningar och fick börja vänja oss vid livet i Sverige igen. Det var lite si och så i början och ”hemlängtan” var svår och inte ett enda blogginlägg på hela månaden.  
Men så fram i slutet av augusti så började livet återgå i normala banor och jag fick tillbaka både bak- och blogg- lusten. Det firades med lite cupcakes (verkar som det blev ganska många cupcakes förra året).
 

Bananchoklad cupcakes

September bjöd på omväxlande sommarvärme och höstrusk och jag bakade bland annat sega bärrutor som är en riktig favorit.

Sega rutor med vinbär

Vi hade massor av goda vänner på besök hos oss i ”lilla huset på åkern” under hösten, en av dem hade med sig dessa läckerheter.

Skaldjursfrossa

 Oktober inleddes med sommarvärme och Kanelbullens dag firades med fika på altanen.

Kanelbullens dag

Det firades både födelsedag och vi slog till med en ordentlig Halloweenfest.

Hösttårta

I november åkte vi på semester till Förenade Arabemiraten och när vi kom hem gjorde jag min livs första gåsamiddag (fast bytte ut svartsoppan mot svampsoppa till allas glädje).
 

Gåsamiddag

I slutet av månaden började jag med stora advents/jul baket och godistillverkning, det blev pepparkaks whoopies, världens godaste saffransbullar, frostnupna chokladkakor mm.
 

Bakat i november

  Sedan fortsatte det av bara farten i december, här bakades och gjordes julgodis var och varannan dag.

Julgodis

 Sist men inte minst så öppnade jag till slut min lilla butik Kaksmulans webshop med underbara förkläden mm från Carolyns Kitchen och Jessie Steele.
 
  
Nu ser jag fram emot ett riktigt fint 2012 både vad gäller bakning, matlagning, bloggande och webshop men framför allt hoppas jag att vi alla får ett riktigt fint och lyckligt år!! Sist men inte minst vill jag återigen passa på att rikta ett stort TACK till alla er underbara läsare och alla mina kära bloggvänner ute i landet.
Kram på er! Kaksmulan/Gun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Året som gick på Kaksmulan.

  1. Stor kram och god fortsättning på det nya året! Lycka till med din webshop! Och dina underbara cupcakes är ju makalösa! Jag hoppas ni kommer trivas som nyskåningar!

  2. Dom där Carlsberg cupcakesarna (?) minns vi, och hösttårtan är bara så fin.

    Lycka till på det nya året, vi hänger så klart med!
    Kram,
    Mårtenssons

  3. Oj, så mycket gott du gjort på ett år och då är ändå inte detta allt! Det har ju också varit ett händelserikt år för er. Ser fram emot ett nytt år med Kaksmulans godsaker! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *