Viltkryddad köttfärslimpa med svampsås

Viltkryddad köttfärslimpa med svampsås

Hej, nu är jag här igen ;). Det blir lite till och från med bloggandet (som vanligt när det gäller mig). Denna veckan var mina barn så himla duktiga att de satte ihop ett förslag till en hel veckomeny alldeles själva, och vilken bra meny det blev!
Måndag; Grillade kycklingklubbor med klyftpotatis
Tisdag; Köttfärspaj
Onsdag; Kokt torsk med äggsås
Torsdag; Viltkryddad köttfärslimpa med svampsås
Fredag = Hannas födelsedag och önskemeny; Ute grillade hamburgare med tillbehör och pannkakor med glass till dessert.
Ja måndag-onsdag passerade utan kamera och recept men idag så ska jag dela med mig av vår vansinnigt goda middag. Ruggigt gott var vi alla eniga om! Imorgon får vi hålla tummarna att det inte stormar eller ösregnar så att Hanna kan få sina grillade burgare, de är bäst! Bortsett från god mat har det förberetts en del cupcakes idag. Det blir ju en och annan som ska dekoreras på söndag så bäst att börja i tid. Ha det gott!

Viltkryddad köttfärslimpa.

4 port.
ca 700g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
viltkrydda, salt och peppar
1 paket bacon
Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt stå och svälla en stund. Rör ned ägget och färsen, krydda ordentligt med viltkrydda, salt och peppar. Forma till en limpa i en smord ugnsfast form. Svep in den i baconskivor. Sätt in i ugnen på 200g ca 40 minuter. Servera gärna med hasselbackspotatis som får göra limpan sällskap i ugnen och denna goda svampsås.

Svampsås

En rejäl näve torkade trattkantareller som du lagt i blöt och sedan pressat ur vätskan.
1 finhackad charlottenlök
1 msk smör
1 msk viltfond
1 dl vatten
1/2 msk vinbärsgele
3 dl grädde
salt, peppar och ev. lite viltkrydda
Fräs upp svamp och lök i smör. Krydda med salt och peppar, tillsätt fond, vatten, gele och grädde. Låt småputtra en stund och smaka av med salt peppar och ev. lite viltkrydda. Har du messmör hemma blir det jättegott med någon matsked i såsen. Red ev. av med 1 msk mjöl utrört i lite vatten eller mjölk.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Viltkryddad köttfärslimpa med svampsås

  1. Mmmm….den såsen till köttfärslimpan ser smarrig ut. Mycket sås ska det vara!!

    Halv kaka menas att botten är gjort och glasyren ska läggas på imorrn. Titta gärna in i helgen och se resultatet. Ska tydligen vara en riktigt god kaka!!!

  2. Åh, så duktiga barn. Vad roligt när de kan vara med och bestämma. Och dessutom komma med bra förslag. Middagen låter ljuvlig! / f.d. ”jägaränka”, men vars frys numera gapar tomt på vilt

  3. Hoppas verkligen inte det har blåst hos er som det har gjort här, men det är väl stor risk för att det har det. Men vi hoppas i alla fall att era hamburgare inte blåste bort…

    Ha en riktigt fin helg på dej
    kram.

  4. Pingback: Köttfärslimpa med svampsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *