Dagens middag och små, små cupcakes.

Färsspett med fetasallad och klyftpotatis

Gårdagens matkasse rätt var stekt torsk med ärtpure och svampchips. Maten var helt ok även om jag valde att värma ärtpuren och tillsätta lite cream fraishe och kycklingfond. Bilden då… nä torsken fastnade i pannan (något har hänt med min nya fina stekpanna, igen…) och det blev mer torskpytt än något annat så några bildbevis vill jag inte dela med mig av. Ikväll slog vi till med fredagsmiddagen på en torsdag. Eftersom vädret dessutom var riktigt ok ikväll så slog vi till med grillade köttfärsspett med fetasallad och klyftpotatis och en sås på röd pesto och matyoghurt. Riktigt, riktigt smaskigt var det. men som sonen sa, det smakar som din mat inte matkassen. Antar att det är ett bra betyg men också att detta inte direkt är någon ny rätt. fast såsen var en ny bekantskap som jag gärna gör till sommarens grillrätter.
Idag, eller redan sent igår kväll om jag ska vara ärlig.. blev jag väldigt sugen på att baka (och äta) cupcakes. Nu kan jag säga att denna vår eller höst, vinter och vår har det minsann ätits mycket godsaker här och träningspassen har inte varit direkt frekventa. En gång i veckan räcker inte om man säger så.. Men det är ju så gott, och vädret kanske blir lika dåligt som förra sommaren och då åker ju inte kläderna av och bikinin på ändå ;).  Men nu har jag gått den gyllene medelvägen. Mini cupcakes är ju helt perfekt. Stillar det akuta sötsuget och är ju betydligt mycket bättre än en vanlig stor. Jag menar, hur många kalorier kan det få plats i en sådan liten godbit?? Denna lilla godbit kom till eftersom det visst är Lakrits dagen idag. Ni får ursäkta bildkvaliten men en sak är säker hade ni kunnat smaka hade jag varit förlåten allt :).

Minicupcakes med lakrits choklad.

Minicupcakes med lakrits choklad

2 ägg
1 ½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl vaniljyoghurt eller mjölk
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Lakritschoklad tex Marabou Black
Vispa ägg och socker vitt och påsigt. Smält smöret och blanda ned det och mjölk eller yoghurt samt de torra ingredienserna. Fyll små minimuffinsformar till 2/3. Det lir ca 24 st minimuffins av smeten, jag gjorde hälften med choklad och resten med hallon. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
Lakritschokladfluff
100 g finhackad lakritschoklad
1 dl grädde
Värm grädden och häll över den finhackade chokladen. Rör tills den smält helt. Ska du spritsa cupcakesen så är det bäst att sila chokladen för att få bort lakritsklumpar som inte smält. Låt stå i kylskåp några timmar. Vispa upp till fast skum och spritsa eller klicka på muffinsen.

 Jag tävlar om ett spännande kryddpaket hos Amy’s piece of cake.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Dagens middag och små, små cupcakes.

  1. Varmrätten ser jättegos ut. Och minicupcakes tror jag är en jättebra medelväg och något som kommer mer och mer. Gott!

  2. Lite färs, lite potatis och en god sallad med fetaost. Tänk så gott det enkla kan vara! Ser jättegott ut! 🙂

  3. Tant Gul: Ja den varmrätten var inte dum alls och minbakverk tror jag helt klar kommer att bli den nya trenden. Njuta lite lagom utan dåligt samvete.
    Ann-Sofi: Det var kanongott och eftersom det bara är jag som gillar den varianten fick jag äta dem själv 😉 Fast egentligen heter det kanske lakritschoklad men same shit different name 😉
    Emilia; som så ofta, det enkla är också det goda.

  4. Jag sabbar alla min stekpannor också. Vet inte vad jag gör för fel.
    Synd när inte matkassen är så bra. För annars är det smidigt vissa veckor.
    Jag måste testa att göra fluff nästa gång jag bakar cupcakes. Verkar så smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *